Почело вјенчање принца Aлберта и Шарлин Витсток

Глас Српске
Почело вјенчање принца Aлберта и Шарлин Витсток

Најбогатији Француз, афрички принц и звијезда серијала о Џејмсу Бонду само су неке од званица на дводневном вјенчању принца Aлберта од Монака и бивше пливачице из Јужне Aфрике Шарлин Витсток које је почело јуче грађанским вјенчањем.

Ово је прво вјенчање владајућег принца ове мале краљевине од када се Грејс Кели удала за Aлбертовог оца, принца Ренијеа прије више од 50 година.

Прослава вјенчања почела је у четвртак навече концертом групе "Иглс" којем су присуствовали и будући младенци, као и хиљаде обожавалаца из земље и околине.

Јуче је у Монаку обављено грађанско вјенчање, а данас ће се пар вјенчати у ренесансној палати и цркви Свети Јован Крститељ која је вијековима дом династије Грималди, послије чега ће бити одржана гала вечера.

Поводом принчевог вјенчања у Монаку су издате маркице са ликом познатог пара.

Иако Aлберт има преко 50 година и двоје дјеце из ванбрачних веза, ово је његов први брак. Његов статус вјечитог нежење некада је бринуо многе у Монаку, познатом по гламурозној монархији, лабавим законима о порезу и коцкарницама.

Краљевска палата дуго је чувала у тајности листу званица за данашњу церемонију, али је та листа објелодањена.

Венчању ће присуствовати бројни спортисти, као и италијански дизајнери Роберто Кавали и Ђорђо Aрмани, који је дизајнирао вјенчаницу, те познате манекенке Наоми Кембел и Каролина Куркова.

Шарлин је рођена у Зимбабвеу, али се као дијете преселила у Јужну Aфрику за коју је пливала на Олимпијским играма у Сиднеју 2000. године. Aлберта је упознала на пливачком такмичењу у Монаку исте године, гдје се преселила 2006. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана