Почело суђење доктору Мајкла Џексона

Глас Српске
Почело суђење доктору Мајкла Џексона

Јуче је одржано прелиминарно саслушање Конрада Мареја, љекара Мајкла Џексона који је осумњичен да је 25. јуна 2009. године пјевачу убризгао смртоносну дозу лијека "пропофол". Саслушање ће трајати двије седмице, а на њему неће бити чланови Мајклове породице, као ни познате личности које су биле пријатељи "краља попа", преноси магазин "ТМЗ" и додаје да неће свједочити ни Мајклов најстарији син, иако је тако раније било најављено.

Конрад Мареј ће се у току прелиминарног саслушања изјашњавати да није крив. Одбрана љекара покушаће да Џексонову смрт прикаже као самоубиство, уз тврдњу да је "смртоносну инјекцију" убризгао сам пјевач.

Aдвокат Мајкла Џексона Томас Месеро рекао је јуче да његов клијент није био суицидан, те да није био самодеструктиван као што тврди докторова одбрана.

- Одбрана мора да уради нешто, а они ће у току овог саслушања покушати да скрену пажњу са Конрада Мареја на мог клијента - рекао је Томас.

Пјевач је проглашен мртвим 25. јуна 2009. године, а убрзо је постало јасно да окружни тужилац из Лос Aнђелеса има само једног човјека на уму, Џексоновог личног љекара Конрада Марија. Кардиолог, ангажован само шест седмица прије Џексонове смрти за плату од 150.000 долара мјесечно, водио је рачуна о здрављу краља попа, а оптужен је заубиство без предумишљаја. Тужилаштво тврди да је Мари покушао да лијечи Мајклову несаницу дајући му смртоносне дозе пропофола, моћног анестетика који се иначе користи само у склопу припрема за операције, као дио увођења у наркозу. У случају да га осуде, доктора Марија чека затворска казна од четири године. Неколико часова прије него је преминуо, Џексон је позвао Марија у собу пожаливши се да не може да спава. Доктор је све вријеме био сам са њим. На саслушању убрзо послије трагедије, он је рекао да је Мајклу дао седативе и малу количину пропофола преко инфузије. Очекује се да ће у свом свједочењу љекар навести да је напустио просторију на два минута да би отишао до тоалета, и да се у то вријеме Џексон пробудио и сам себи убризгао огромну количину анестетика.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана