Плишани малишан побједник Јелен Демофеста

Сања Јокић
Плишани малишан побједник Јелен Демофеста

Бенд "Плишани малишан" из Горњег Милановца побједник је овогодишњег "Јелен Демофеста", друго мјесто заслужено је заузела пиротска група "Биг Буг", а на трећем мјесту се нашао сарајевски "Aестхетиц Емпатхџ". Најбољи демо бенд, по мишљењу жирија, освојио је продукцију албума и снимање ТВ спота, док је другопласирана група добила бинску опрему у вриједности до 5.000 евра, а трећепласирана бинску опрему у вриједности до 3.000 евра.

Жири је ове године имао најтежи посао до сада, првобитни план да даље прође шест бендова убрзо је измијењен, па се тако у финалној вечери такмичило чак њих дванаест. Сви финалисти су били изузетно квалитетни и било који од њих је могао однијети титулу најбољег. Нијансе су одлучивале, па је управо из тог разлога директор фестивала Бранкица Јанковић у посљедњи час оформила још једну награду за четврто мјесто, коју су примила четири бенда, и то новосадска "Нова", београдски "Битипатиби" и "The Schtrebers", те подгорички "Индиго Поп". Киша која је непрестано падала није утицала на позитивну атмосферу која је у петак увече "окупирала" бањалучку тврђаву Кастел.

Све присутне је подигао на ноге наступ "Скиндреда", који су одушевили енергичним перформансом, те тако посљедње вече овог музичког спектакла учинили магичним и незаборавним.

Завршен је још један "Јелен Демофест" а за три дана публика је имала прилику да види и чује 24 сјајна демо бенда. Промовисане су књиге и видео-спотови, организоване бројне интерактивне радионице, уживало се уз групе "Threesome", "Курири" и "Преждерани".

- Уживали смо уз хитове америчке диве Келис, дружили се са спонтаним и харизматичним Трикијем, продрмали Кастел са "Скиндредом", прогласили побједнике, измислили још једну награду, те ђускали до дубоко у ноћ уз четири врхунска DJ-а, Iana Pooleya, Andya Warda, Big Buda и Neconea - навели су организатори "Јелен Демофеста".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана