Пјевачица Кеси оптужила Шона "Дидија" Комбса за силовање и злостављање

Танјуг
Foto: Твитер

ЊУЈОРК- Амерички репер и хип-хоп могул Шон "Диди" Комбс оптужен је, пред савезним судом у Њујорку, да је током дугогодишње везе тукао и силовао R&B пјевачицу Кеси.

Пјевачица, чије је право име Касандра Вентура, у тужби наводи да ју је Комбс увео у свој "разметљив, брз и дрогом обиљежен животни стил" недуго након што га је 2005. упознала и потписала уговор са његовом издавачком кућом, када је она имала 19, а он 37 година, преноси Глас Америке.

Адвокат Бен Брафман рекао је да Комбс "остро пориче" оптужбе.

Вентура, која сада има 37 година, рекла је да је Комбс, сада 54-годишњак, започео образац злостављања чим је њихова веза почела.

У тужби се наводи да ју је, "склон неконтролисаном бијесу дивљачки" премлаћивао, ударао рукама, ногама и газио.

У тужби пише да ју је силовао, док је покушавала да прекине везу 2018. године.

 "Послије година у тишини и мрака, коначно сам спремна да испричам своју причу и да говорим у лично име и за добробит других жена које се суочавају са насиљем и злостављањем у везама“, навела је Вентура у саопштењу.

Адвокат Брафман је те оптужбе назвао "лажима".

"У протеклих шест мјесеци, господин Комбс је био подвргнут упорним захтјевима госпође Вентуре од 30 милиона долара, под пријетњом да ће написати штетну књигу о њиховој вези, што је недвосмислено одбијено као очигледна уцјена“, навео је Брафман у саопштењу.

Према његовим наводима, упркос томе што је повукла првобитну претњу, Вентура је сада прибјегла подношењу тужбе прожете, како он тврди, неоснованим и нечувеним лажима, са циљем да наруши репутацију Комбса и тражи исплату.

Комбс је међу најутицајнијим хип-хоп продуцентима и руководиоцима у посљедње три деценије.

Он и Вентура су почели да се забављају 2007. годинеа, а веза је трајала више од једне деценије.

Вентура је постала позната по хит синглу "Me & U" који је продуцирао Рајан Лесли и та нумера јој је донијела прво мјесто на Billboard Hot R&B/Hip-Hop листи пјесама 2006. године.

Пјесма је била главни сингл њеног јединог студијског албума, који је носио тај назив.

Као глумица појавила се у неколико телевизијских и филмских пројеката, међу којима су Фоксов "Empire", "Step Up 2: The Streets" и "Spenser Confidential".

Комбс је изградио једну од највећих хип-хоп империја, прокрчивши пут са неколико пројеката везаних за његово име.

Оснивач је издавачке куће Bad Boy Records и троструки добитник Гремија, који је радио са низом врхунских умјетника, међу коијма су Notorious B.I.G, Мери Џеј Блајџ, Ашер, Лил Ким, Фејт Еванс и 112.

Могул је креирао линију модне одјеће Шон Џон, покренуо Револт ТВ канал са фокусом на музику и продуцирао ријалити шоу "Making the Band" за МТВ.

Ове године је објавио свој пети студијски албум "The Love Album: Off the Grid", који је у новембру освојио двије номинације за Греми.

У тужби се наводи говор који је Комбс одржао док је примао признање за животно дјело на додјели БЕТ награда 2022, у којем се захвалио Вентури што га је чувала "у мрачним временима", али се тврди да је "Кеси - Касандру Вентуру - Комбс држао затворену и да је дуже од деценије трпила његово насилно понашање и поремећене захтјеве".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана