Пјевачица Дуња Илић има ново име (ВИДЕО)

Г.С.
Пјевачица Дуња Илић има ново име (ВИДЕО)

Пјевачица Дуња Илић уживала је огромну популарост, а на врхунцу каријере се повукла из јавности, мада се и даље писало и говорило о њеном турбулентном приватном животу.

Илићева је приликом гостовања у једној емисији открила да је поднијела захтјев за промјену имена, те да тренутно чека да јој и у званичним документима пише Ајла Беговић, како што је већ уписано на Инстаграму.

Наиме, она се у претходних неколико година, како су преносили медиј, борила са зависношћу од алкохола, смрти највољенијих, бурног љубавног живота, а у међувремену је промијенила вјеру, име, али и многе градове и државе.

Како је изјавила у емисији „Није све тако црно“, промјена имена је процес који траје.

„Поднела сам захтев за промену имена и сада је то процес. Чекам да у званичним документима будем Ајла Беговић, као што сам уписана на Инстаграму. Ајла значи 'месечином обасјана'. Кад сам прихватала ислам, имала сам право да изаберем име, не мораш да мењаш своје име уколико није увредљиво по вери. Моје име Дуња никако није увредљиво. Чак има Дуња певачица, Дуња Фазлић у Босни, има доста Дуња које су исламске вероисповести. Сам тај чин преузимања вере је био екстравагантан, па је било превише одмах и име, тако да некако нисам скупила храбрости 14 година да то урадим, а била ми је жеља. А иначе, извињавам се свим Дуњама, али ја не подносим органски име Дуња“, рекла је Илићева у наведеној емисији.

Она је том приликом објаснила да је била крштена, с тим што никад није била вјерник.

„Моји су славе славили, а ја сам увек говорила мојима да 'не верујем у чика Бога'. Тако сам звала то тада кад сам била мала. И негде са 16. година сам се заинтересовала за ислам. Имала сам пуно пријатеља муслимана и кренула сам доста да читам о томе. Кренула сам да верујем у нешто и самим тим сам прихватила ту веру. Ништа ја нисам продала, нисам ја била икада православне вере, па прешла у другу. Тотални хит су били наводи да сам због дечка то урадила. Ја због дечка не бих чарапе променила на камоли веру. Прихватила сам оно у шта заиста верујем“, изјавила је Илићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана