Пиво иде уз Рибљу чорбу

Глас Српске
Пиво иде уз Рибљу чорбу

Прво вече једног од највећих пивских фестивала у југоисточној Европи "Бир феста" на Ушћу, који је почео у сриједу увече, обиљежио је наступ српске рок групе "Рибља чорба", која је своје хитове извела пред око 80.000 посјетилаца, а поред њих, наступили су и група "Негатив", ди-џеј Марк Најт и бубњар Марки Рамонес.

Бора Ђорђевић с кацигом на глави и његови музичари изашли су на бину у 23 часа уз опште одобравање и, уз проблеме са озвучењем извели низ хитова, махом из каснијег периода своје каријере. Љубитељи рок звука уживали су сат и по времена у наступу популарне "Чорбе", чији је фронтмен Бора Ђорђевић и овај пут обиљежио свирку карактеристичним причама између пјесама.

Ђорђевић је уз мелодију "Ел кондор паса" збијао шале на рачун нарко-мафије у Црној Гори, а увод у његов стари хит "Волим, волим, волим, волим жене" биле су опаске на геј-параду у Београду. Публика је звиждала када је Ђорђевић при томе помињао ријеч толеранција.

Послије њих на бину је изашао бивши бубњар групе "Рамонес", Марки Рамонес, да би музички програм прве вечери фестивала био завршен наступом британског ди-џеја Марка Најта, који је најистрајније љубитеље пива забављао до јутарњих часова.

Фестивал је започео наступом новосадске групе "Шинобуси", а послије њих, наступили су и Васил Хаџиманов бенд, Елвис Јр. Куртовић и београдска група "Негатив".

Пивопије на "Бир фесту" могу да уживају у више десетина врста пива, међу којима су и она са укусима лимуна, јабуке и боровнице, а за одређен број купљених боца пива освајају поклон.

Произвођачи брзе хране и ове године су намјестили своје штандове, а највише се, како кажу, продају пљескавице.

Свих вечери фестивала, који траје до 21. августа, Булевар Николе Тесле затворен је за саобраћај у периоду од 18 до четири часа. Према очекивањима организатора, овогодишњи "Бир фест" имаће рекордан број посјетилаца, а прошле године било их је више од 900.000.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана