Питурка избацио Мутуа из тима

Глас Српске
Питурка избацио Мутуа из тима

БУКУРЕШТ - Румунски фудбалски интернационалац Aдријан Муту због пијанчења избачен је из репрезентације па је тако на неславан начин завршена каријера која је требало да буде блистава.

Ноћ уочи пријатељског меча са Сан Марином, фудбалери италијанске Ћезене Муту и саиграч, дефанзивац Вест Бромвич Aлбиона Габријел Тамаш провели су у дискотеци гдје су се до зоре опијали. Селектор Виктор Питурка није имао милости и оба фудбалера избацио је из националног тима. Доживотно!

Пијем, пушим, дрогирам се, чини ми се поправљам се, овако је изгледала каријера Aдријана Мутуа, који је због новог скандала завршио причу у репрезентацији.

Дешавања пред Сан Марино су изгледа била кап која је прелила чашу, па је селектор румунског националног тима рекао да су Муту и Тамаш завршили каријеру у репрезентацији док је он селектор.

- Муту и Тамаш су заувијек избачени из репрезентације. Штета, али правила су јасна и они су морали да их знају - рекао је Питурка.

Иначе, Муту је 2004. године суспендован због коришћења кокаина, док је прошле године био позитиван на допинг тесту.

Румунски фудбалер јесте обећао да ће се поправити, а то обећање је изгледа и одржао. Сад се бар више не дрогира, само пије. Ипак, и то је довољно да се баци сјенка на контроверзну каријеру овог играча.

- Разумијемо Питуркину одлуку - кратко је прокоментарисао Муту.

"Брилијант", како Мутуа зову румунски навијачи, тако је у своју аутобиографију, препуну разних ексцеса, натоварио још један... Муту је рођен 8. јануара 1979. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана