Пилоти затворили девети Бир фест

Глас Српске
Пилоти затворили девети Бир фест

Девети Београдски фестивал пива завршен је јуче ујутро, а част да затвори Бир фест припала је Зорану Кикију Лесендрићу и групи "Пилоти", послије чијег наступа је услиједио концерт посвећен легендарној музичкој звијезди Мајклу Џексону.

"Чини ми се да", "Не веруј у идоле", "Сећам се те године", "Олтар", "То је судбина" - само су неке од пјесама са којима је популарни бенд почео свој наступ и загријао дланове неколико десетина хиљада посјетилаца.

Услиједило је познати хит "Увек те ђаво лакше нађе него ја", а затим су се на бини редале "Неверна си ми", "Лето", "Како си лепа". Послије звијезде вечери услиједио је имитатор Мајкла Џексона, познатији као лондонски "Man In The Mirror ", а преосталу публику су у раним јутарњим часовима забављали ди-џејеви Маус и Лапац.

Посљедњи дан фестивала отвориле су групе "Етар", "Emir&Frozen Camels", а затим су редом наступали "Сви на под, "Lollobrigada" и Сања Илић и "Балканика". У недјељу је одржано и традиционално такмичење у брзом испијању пива. Титула "Лавовски цуг" припала је Николи Марковићу, док је у женској конкуренцији побједу однијела Јована Божић.

И ове године посјетиоци на "Бир фесту" бирали су најбоље пиво и најљепши штанд, а титулу су понијели "јелен" пиво, којем је ово седма награда, и штанд "Старопрамена".

У анкети коју су посјетиоци могли да попуне током фестивала на Ушћу или путем сајта, учествовало је више од 4.500 људи, а "јелен" пиво освојило је највише гласова и за најбољу промоцију. Међу нешто више од 30 пивских брендова који су се представили на "Бир фесту", публика је изгласала "Старопрамен", чији је штанд на Ушћу био осмишљен у духу "Златног Прага", са репликама најчувенијих зграда главног града Чешке.

Током деветог фестивала музике и пива, од 17. до 21. августа на београдском Ушћу, наступили су, између осталог, шкотска група "Simple Minds", бивши бубњар групе "Ramones" Марки Рамонес, "Рибља чорба", "Кербер", "Гоблини", Кики Лесендрић, "Aтомско склониште", "С.A.Р.С." и други.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана