Петра Еклстон: Хтјела сам да умрем

Глас Српске
Петра Еклстон: Хтјела сам да умрем

Млађа кћерка власника Формуле 1 Бернија Еклстона Петра открила је шокантне детаље из своје прошлости. Била је дошла до тачке када је жељела да умре.

Она се присјетила једне обичне суботе, када је као тинејџерка цијели дан провела са пријатељицама смијући се и разговарајући о музици, моди и младићима, не сањајући да ће само неколико сати касније за њу да почне агонија.

Увече, истога дана, тада 14-годишња дјевојка, осјетила је јаку главобољу праћену грозницом, зато је почела да дозива родитеље, Бернија Еклстона и мајку Славицу, бивши "Aрманијев" модел, као и четири године старију сестру Тамару.

- Мислили су да паничим без везе, да је у питању прехлада или грип па су ми савјетовали да прошетам и разбистрим главу. Нико у том тренутку није могао да зна да је ријеч о менингитису. Послушала сам родитеље и отишла у шетњу Јужним Кенсингтоном, али сјећам се само страшне вртоглавице и таксија кога заустављам. Кад сам се вратила кући, сви су схватили да заиста нисам добро - испричала је новинарима "The Timesа" данас 21-годишња Петра Еклстон, о догађајима који су заувијек промијенили њен живот.

Породични љекар тада је поставио дијагнозу: у питању је вирусни менингитис који, срећом, није опасан по живот као бактеријски. Међутим, са собом може да носи гадне посљедице, као што су мигрена, болест штитне жлијезде, депресија па и губитак памћења. Исте ноћи пребачена је у приватну болницу "Marylbone".

- Трпјела сам такве болове да сам жељела да умрем - пожалила се богата насљедница, која се опорављала идућих неколико мјесеци.

Петра данас пати од главобоља које може отјерати само уз помоћ јаких лијекова против болова. Њени родитељи, открила је, не могу да схвате да јој се тако нешто могло догодити, јер је здраво живјела.

- Ипак, захвална сам на свему, јер знам да себи такву пажњу не би могао свако да приушти - рекла је Петра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана