Пенелопе Круз из Београда наручила храну и пиће

Глас Српске
Пенелопе Круз из Београда наручила храну и пиће

Снимање првих сцена за филм "Venuto al Mondo" ("Двапут рођен") италијанског редитеља Серђа Кастелита, у којем главну улогу тумачи шпанска глумица Пенелопе Круз, завршено је јуче у Сарајеву на Јеврејском гробљу.

Пенелопе је на сет дошла нашминкана и са периком, тако да је изгледала непрепознатљиво. Снимање је почело јуче у раним јутарњим часовима, уз изузетно јаке мјере обезбјеђења и велики број полицајаца. Сету на Јеврејском грубљу није се могло прићи ни са које стране, а саобраћај, али и кретање пјешака испред гробља је у често заустављано због снимања. Једна од занимљивих информација је да су организатори филма храну и пиће које је екипа конзумирала током снимања наручили из Београда, те је она јуче ујутро и достављена.

Роман "Venuto al Mondo" италијанске књижевнице Маргарет Мацантини, супруге редитеља Кастелита, по којем се снима филм, постао је бестселер у свијету. Филм ће се идућих мјесец снимати на бројним сарајевским локацијама, а снимање ће потом бити настављено у Дубровнику и завршено у Италији.

Пенелопе Круз у филму игра Италијанку Гему, сарајевску удовицу која стиже у Сарајево послије рата како би сину тинејџеру показала гдје се родио и погинуо његов отац. Уз Пенелопе, у главној улози појављује се и редитељ филма Серђо Кастелито, те млади амерички глумац Фернандо Лара.

Једну од главних улога у филму тумачи и млади бх. глумац Aднан Хасковић. Сви главни глумци тумаче улоге у временском распону од 20 година.

Пенелопе је изјавила да ће јој ова улога бити једна од значајнијих у каријери и да генерално не воли ратне приче, али да је роман "Venuto al Mondo" емотивно јако дирнуо.

Пенелопе у Сарајеву борави са супругом Хавијером Бардемом, такође славним глумцем и осмомјесечним сином Леоном.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана