Палата у шоку, први одговор краљица није потписала

Танјуг
Палата у шоку, први одговор краљица није потписала

ЛОНДОН - Бакингемска палата и даље је у шоку послије "бомбастичног" интервјуа принца Харија и његове супруге Меган Маркл који су изнијели низ оптужби на рачун краљевске породице која цио дан држи кризни састанак и припрема одговор, објавио је Дејли мејл.

Како наводи тај лондонски таблоид, упућени кажу да је интервјуом за меричку ТВ мрежу ЦБС принц Хари "дигао у ваздух своју породицу", а да је краљица, како се тврди, одбила да потпише саопштење које су припремили сарадници.

Краљица Елизабета, принц Чарсл и принц Вилијам одржали су затворен састанак о томе како Бакингемска палата треба да реагује на низ оптужби које је на њихов рачун изнијела Харијева супруга Меган Маркл у интервјуу Опри Винфри, укључујући и ону за расизам.

Док расте притисак да Бакингемска палата реагује тим поводом, инсајдери у палати описују расположење као "снажан лични шок и тугу".

Бакингемска палата која није била информисана о одлуци Хари и Меган да дају интервју прије него што је он најављен прошлог мјесеца, припремала се за најгоре. Али сарадници нису могли да предвиде колико ће "бруталан" бити интервју који је само у САД гледало 17 милиона гледалаца.

Због разлике у времену, сви су остали будни чекајући интервју на америчкој телевизији. Затим су сарадници морали да припреме брифинг за чланове краљевске породице и сложили се да ће сваки одговор морати да буде координисан са краљицом и принчевима Чарлсом и Вилијамом.

Ујутру је већ сазван кризни састанак с високим званичницима и представницима породице било лично, путем телефона или видео-позива.

Како се сазнаје, саопштење које је припремила Бакингемска палата наглашава љубав краљевске породице према Харију и Меган, у настојању да избјегне продубљавање тензија.

Краљица међутим, не жури да га потпише како би добро промислила, пише Тајмс.

 

Принц Чарлс без коментара на тврдње принца Харија и Меган

Британски престолонасљедник принц Чарлс одбио је да коментарише данас питања новинара у вези с интервјуем свог сина принца Харија и његове супруге Меган емитованог синоћ на америчкој телевизији ЦБС, јавља Ројтерс.

Агенција наводи да принц Чарлс није желио да коментарише изјаву Меган Маркл током разговора у емисији Опре Винфри у којој је рекла да је један члан краљевске породице дао расистички коментар и да је она била доведена до тачке да размишља о самоубиству.

Принц Чарлс се након питања новинара зауставио и подигао поглед, али се онда окренуо и отишао без речи, преноси Ројтерс.

 

Више од 11,4 милиона Британаца гледало интервју Хари и Меган

Интервју принца Харија и Меган Маркл на ИТВ у Великој Британији гледало је у просјеку 11,4 милиона гледалаца, а на врхунцу интервјуа та гледаност износила је 12,4 милиона гледалаца.

Како преноси Дејли мејл, то значи, да је интервју гледало 54,4 одсто свих телевизијских гледалаца у Великој Британији.

Додаје се да то и није нека гледаност, будући да је њихова свадба привукла 27,7 милиона гледалаца, обраћање премијера Бориса Джонсона нацији 4. јануара 15,6 милиона, а интервју који је покојна принцеза Дајана дала ББЦ-у 1995. године скоро 23 милиона гледалаца.

Подаци показују да је интервју принчевског пара привукао млађу публику, односно 72 одсто гледалаца било је старости између 25 и 34 године.

У САД, интервју је емитован у недељу и привукао је 17,1 милиона гледалаца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана