Ову воду пију милијардери, а боца кошта 4,6 милиона долара

Г.С.
Ову воду пију милијардери, а боца кошта 4,6 милиона долара

Најскупља флаша воде на свијету кошта 4,6 милиона долара и сигурно ће утолити жеђ само милијардера.

Иако основна животна потреба - као што је вода - и ријеч "луксуз", не би требало да се појављују у истој реченици, ми, додуше, живимо у свијету у коме се свашта може догодити. Насупрот здравом разуму, најскупља вода на свијету је садржај блиставог умјетничког дјела и продаје се за 4,6 милиона долара.

У принципу, вода за сваку боцу ''Acqua di Cristallo Tributo a Modigliani'' долази с три различита мјеста на земљи: с извора на Фиџију, из Француске и с глечера на Исланду. С најчистијом водом на свијету као састојцима није изненађење што она кошта више од било које врхунске флаширане воде. Друга карактеристика која доприноси њеној нечувеној цијени је сјај драгоцјеног садржаја, који је посљедица 5 мг златне прашине од 23 карата помијешане у води.

Додатак злата чини воду алкалнијом од нормалне воде, што доприноси цијени с једне стране и више енергије коју нуди у поређењу с нормалном водом. Међутим, поред садржаја, и њен дизајн умногоме доприноси цијени.

Свака од стаклених боца од 750 мл прекривена је чврстим 24-каратним златом. Боце је дизајнирао познати дизајнер Фернандо Алтамирано, познат по свом елегантном дизајну чији се радови сврставају на листу најскупљих на свијету.

Фернандо Алтамирано је такође човјек који је дизајнирао најскупљу боцу коњака на свијету: ону која садржи коњак Dudognon Heritage Henri IV.

„Златне" боце за воду дизајниране су као почаст преминулом италијанском умјетнику Амедеу Клементеу Модиљанију и направљене су од платине са 6.000 висококвалитетних дијаманата.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана