Овогодишња додјела „Оскара“ без црвеног тепиха – организатори се одлучили на другу боју

ГС
Овогодишња додјела „Оскара“ без црвеног тепиха – организатори се одлучили на другу боју

ЛОС АНЂЕЛЕС - Организатори додјеле „Оскара“ одлучили су ове године црвени тепих замијенити тепихом боје шампањца.

Како преносе страни медији, у сриједу су испред „Долби театра“ у Холивуду радници који раде на припремама овогодишње додјеле „Оскара“ размотали тепих боје шампањца, док је домаћин 95. додјеле Цими Кимел разговарао с новинарима.

-Мислим да одлука да умјесто црвеног тепиха ставимо тепих од шампањца показује колико смо увјерени да неће бити проливене крви - нашалио се Кимел.

Одлуку о промјени боје донијели су креативни консултанти Лиса Лов, дугогодишња сарадница „Вога,“ и Раул Авиља, креативни директор гламурозне „Мет Гале“ у Њујорку.

Ове ће године тепих бити дјелимично прекривен како би заштитио звијезде и камере од временских непогода, али и како би доласке претворио у вечерњи догађај.

Црвени тепих „Оскара“ датира из 1961. године, када је одржана 33. додјела „Оскара“ у „Санта Моника Сивик Аудиторијуму“. Шира јавност неће видјети црвени тепих у пуном сјају на телевизији све до 1966. године, када је додјела „Оскара“ први пут емитована у боји.

Овогодишња додјела „Оскара“ почиње у понедјељак у два сата према европском времену (односно у 20 сати према локалном времену у Лос Анђелесу).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана