Ово је најбогатија жена на свијету

ГС
Ово је најбогатија жена на свијету

Франсоз Бетанкур-Мејерс (70) је насљедница француског козметичког гиганта Л’Ореал и званично најбогатија жена на свијету, према Блумберговом индексу милијардера. Њено богатство је процјењено на 89 милијарди долара и 15. је најбогатија особа на планети.

Прича о насљеђу Франсoз Бетанкур-Мејерс приказана је у документарној серији "The Billionaire, The Butler and the Boyfriend" на Нетфликсу. Како је постала тако богата, посебно након битке за насљеђе и лошег односа са мајком, Лилијан Бетанкур, што је и приказано у документарцу?

Ко је Франсoз Бетанкур-Мејерс?

Франсoз Бетанкур-Мејерс је француска бизнисменка, филантроп, списатељица и насљедница. Рођена је 10. јула 1953. у граду Неји на Сени у Француској као једино дијете Лилијан (друштвене жене, насљеднице и кључног акционара Л'Ореала) и политичара Андреа Бетанкура.

Лилијанин отац, Ежен Шуелер, основао је сада већ свјетски признату козметичку компанију Л'Ореал 1909. године, неколико година након што је студирао хемију и искористио своје вјештине да развије формулу за фарбање косе која се брзо показала популарном.

Поред породичног пословања и богатства, Бетанкур-Мејерс је такође списатељица и написала је књигу о грчким боговима и другу о Библији. Када је француска катедрала Нотр Дам претрпјела пожар 2019. године, она је (преко Л'Ореала и фондације Bettencourt Schueller) обећала 200 милиона евра, пише Cosmopolitan.com.

Франсоз Бетанкур је одрастала у луксузу у отменом предграђу Париза као строга католикиња.

Бетанкур-Мејерс је генерално помало повучена у односу са медијима, ријетко се бави штампом упркос статусу славне личности своје породице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана