Ових шест наступа на евровизији су ушли у историју: Због неких смо вриштали од смијеха!

ГС
Ових шест наступа на евровизији су ушли у историју: Због неких смо вриштали од смијеха!

Евровизија сваке године изнедри неки нови хит наступ о коме се још дуго прича, а ово је шест незаборавних изведби које ће увијек остати запамћене у њеној историји.

Евровизијско такмичење сваке године окупља бројне државе које настоје да побједе. Правила нема, некада је најбољом проглашена балада, а некада поп пјесма у којој пјевачица кукуриче - наравно Нета и пјесма "Тој".

Ово је шест незаборавних наступа којих се сигурно сјећате, а који ће увијек остати упамћени у историји Еуровизије, што због костима на позорници, што због саме изведбе или извођача.

Фински хеви метал састав Лорди давне је 2006. године направио потпуни спектакл на позорници Еуросонга и њиме осигурао Финској прву побједу икад. Са својом песмом ''Xard Rock Hallelujah'' све су гледаоце везали за мале екране, а њихови костими остали су многима урезани у памћење, посебно деци која су овај наступ гледала са страхом у очима.

У чудовишним костимима наступају и иначе, али од њихове победе на Евровизији престали су да буду дио медијске помпе и јавности па их се данас многи сјећају само по овом.

Верка Сердучка име је пак које ће многима одмах намамити осмех на лице, а друга је то персона и алтер его украјинског комичара, глумца и певача Андрија Мијахловича Данилка који је 2007. године гледаоце забавио својом изведбом пјесме ''Dancing Lasha Tumbai''.

''Сиебен, сиебен, аи лy-лу, сиебен, сиебен, еинс,сиебен, сиебен, аи лy-лyу, еинс, цвај, драј'' стихови су који тешко излазе из главе, а својим светлуцавим костимом и са звездом на глави Верка се уписала на попис једног од најбољих наступа на Евровизији икад.

С друге стране, један од најзаводљивијих наступа тих времена био је и онај турске представнице 2009. године Хадисе која је извела песму ''Дüм тек тек''. У за то вријеме врло разголиченим костимима, Хадисе је уз помоћ плесачица завела гледаоце Еуросонга, а заразни ритам песму је довео до четвртог места те године пише Дневник.хр.

А следећи наступ многима је остао и омиљени, а извела га је украјинска представница Руслана.

''Wils Dances ' доминирао је на позорници давне 2004. године, а овај плес многи су данима касније покушавали да науче да плешу. Згодна Руслана тиме се уписала међу сам врх евровизијских наступа, а извеба је остала једна од најенергичнијих на икад.

А много контроверзи изазвао је следећи извођач. Томас Нојврит, односно Кончита Вурст која је 2014. године однела побиједу што је шокирало јавност због тога што је међу првима у свијету кренула отворено да говори о трансексуалним особама.

У уској хаљини, с дугом косом и брадом на лицу Кончита је извела песму ''Rise Like a Phoenih'', а многима је ова песма постала једна од првих која падне напамет када се спомене Евровизија.

Видjећемо да ли ће наступ комшија Лет 3 ући у историју јер је њихов наступ на овогодишњем такмичењу био поприлично интересантан.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана