Ови познати холивудских глумаци никад нису добили Оскара

B92
Foto: Printscreen

Свијет с нестрпљењем очекује врхунац сезоне филмских награда - додjелу Оскара. Као и сваке године, прича се и о глумцима који су глумили у највећим филмовима данашњице, а никад нису освојили престижну златну статуету, иако су више пута били номиновани.

Ових талентовани глумици и глумаци Академија никад није одала почаст какву заслужују. Ко се све од познатих глумачких легенди налази на листи закинутих Оскаром, можете прочитати у наставку.

Глен Клоуз

Коуз с покојним Питером О'Тулом држи рекорд за највећи број номинација без освајања награде. Чињеница да 66-годишња глумица није освојила филмску награду несхватљива је ако се узме у обзир да је за Оскар била номинирана шест пута, а три пута чак узастопце.

У 29 година каријере у категорији најбоље глумице освојила је номинације за улоге у филмовима Фатална привлачност, Опасне везе и Алберт Нобс, а од 1983. до 1985. такмичила се у категорији најбоље споредне глумице за улоге у филмовима Свет према Гарпу, Велика језа и Природно надарен.

Из некога разлога каријера Ејми Адамс постала је синоним за идеју о освајању Оскара. Након што се пробила филмом Јунебуг 2005. (што јој је донело прву од шест неуспешних глумачких номинација), наставила је са сјајним изведбама у филмовима као што су Дубт, Фајтер и  Мастер, али никада није освојила Оскара.

Њена последња номинација била је 2019. за биографски филм Адама Мекеја о Дику Чејнију, Вице. Међутим, у доби од 47 година још увек има довољно времена да се коначно дочепа златне статуете (или неколико њих).

Том Круз

60-годишњи Том Круз био је један од најплаћенијих глумаца у Холивуду током две деценије каријере. Упркос томе номинован је само три пута за Оскара, у категорији најбољег глумца за улоге у филмовима Рођен 4. јула и Џери Магуир те у категорији најбољег споредног глумца за улогу у филму Магнолија. Оскар никад није доспео у његове руке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана