Ови глумци су преминули усред снимања филма

Агенције
Ови глумци су преминули усред снимања филма

Није лако поднијети ничију смрт, а посебан је шок ако се деси изненада. Посебно је тешко ако се деси да умре глумац који је у сред снимања филма.

Таква трагедија неоспорно утиче и на цијелу екипу у филму. Осим што морају да се изборе са губитном драге особе и колеге, запослени на филму морају да измонтирају остатак сценарија у којем ће осмислити зашто се неки јунак више не појављује на филму.

Представљамо вам неке познате глумци који су преминули у сред снимања филма.

Натали Вуд

Глумица Натали Вуд преминула је 1981. године на паузи снимања филма “Brainstorm”. Тада је била на крстарењу са супругом и пријатељима, када се удавила. Прије 30 година њена трагедија проглашена је несрећним случајем. Иако је већину сцена снимила за филм, оне које су недостајале снимила је њена дублерка.

 

Позната је по улогама у филмовима “Miracle in 34th street” и “West side story”.  У свет филма се пробила 1955. године улогом у култном филму “Reberl Without a Cause” за коју је добила Оскара. У својој каријери освојила је још двије награде Америчке филмске академије.

Џорџ Ривс

Прије него што је почео да снима нову сезону “Супермена” гдје је глумио истоименог лика, Џорџ Ривс је преминуо од прострелне ране на глави 1959. године. Најприје се спекулисало да је извршио самоубиство, али је његова породица тврдила да он то себи никада не би урадио. Касније су се преплетале приче да је био нечија жртва.  

Иначе, глумац је одрастао у Калифорнији са својом мајком, а глумио је још у средњој школи. Такође је био аматерски боксер у тешкој категорији.

Ненси Марчанд

Глумица Ненси Марчанд позната је по улози Лидије Сопрано, Тонијеве мајке у хит серији “Породица Сопрано”. Умрла је 2000. године од рака плућа, а њена смрт је објављена у писму у једној емисији. Каријеру је почела 1951. године као позоришна глумица.

Џери Орбах

Џери Орбах је био амерички глумац који се прославио улогама на Бродвеју, у филмовима, као и у познатој ТВ серији “Ред и закон”. Преминуо је од рака простате након снимјене тек друге епизоде трећег серијала ове серије. Иначе је од почетка био редовна поставка “Реда и закона”.

Брендон Ли

Син чувеног Бруса Лија, Брендон, трагично је страдао 1993. године на снимању филма “Врана”. Наиме, њега су у једној сцени, умјесто ћорцима, погодили правим метком па је Брендон преминуо на путу до болнице. У тренутку његове смрти остало је тек осам дана до завршетка снимања филма, тако да је екипа имала довољан број снимљених сцена са Бренодном, а оне преостале снимио је његов пријатељ Чад Стахелски.

Пол Вокер

Глумац Пол Вокер, који се прославио улогом у филму “Паклене улице”, погинуо је 2013. године у саобраћајној несрећи у Калифорнији. Када је трагично изгубио живот, филм “Фуриоус 7” налазио се на половини продукције. У знак сјећања на глумца, запослени у филму су направили његов дигитални лик који се појавио у сценама.

Пол је познат и по улогама у филмовима „Joy Ride”, “Into the Blue”, “Timeline”, а заиграо је и у филму Клинта Иствуда “Flahs od Our Fathers”.

Мерлин Монро

Глумичина изненадна смрт у њеном дому у Лос Анђелесу, 5. августа 1962, званично је проглашена за самоубиство након узимања велике количине таблета за спавање. Тада је била усред снимања филма “Something's Got to Give” који никада није завршен.  

Међутим, од када је славна глумица умрла, увијек су постојале спекулације о околностима њене смрти. Међу најпопуларнијим теоријама је свакако она да су предсједник Џон Кенеди и његов брат Роберт, са којима је наводно имала афере оркестрирали њено убиство како би избјегли скандал. Други сматрају да је звијезда филма “Неки то воле вруће” случајно узела превелику дозу дроге, а не таблета за спавање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана