Ове звијезде имају у себи краљевске крви

Comopolitan.rs
Ове звијезде имају у себи краљевске крви

У венама ових глумачких звијезда тече плава крв. Можда је то разлог зашто их тако волимо.

Том Хенкс

Том Хенкс по очевој линији води поријекло од краља Џона од Енглеске, који је владао од 1199. до 1216. године. Осим тога, он је рођак краљице Елизабете Друге, 24. колено.

Хју Грант

Хју Грант има два краљевска претка. Он је потомак Хенрија VII по мајчиној линији и потомак краља Џејмса IV од Шкотске. Краљ Хенри VII се докопао енглеске круне Ричарда III 1485. и постао је први монарх династије Тјудор. Владао је 24 године, а онда га је наслиједио његов син Хенри VIII. Хенри VII је био дједа познате краљице Елизабете I.

Ума Турман

Ума Турман чак и изгледа као да у себи има краљевске крви: висока, плава, грациозна. Она је директни потомак Дугоногог Едварда, илити краља Едварда I од Енглеске, који је владао 35 година, од 1272. до 1307. Он је имао много дjеце, а преко њега је Ума Турман и рођака краљице Елизабете II, 21. колено.

Џони Деп

Према генеалогу Нику Барату, Џони Деп је рођак краљице Елизабете II, 20. кољено. Њих двоје имају заједничког рођака. Депов далеки рођак је Маргарет Перси, која је била ћерка трећег Ерла од Нортумберленда, потомка краља Едварда III.

Парис Хилтон

 

И Парис Хилтон је рођака краљице Елизабете II, 20. кољено, по линији свог оца Рика. Њихов заједнички предак је Хенри II, који је имао неколико дјеце и био у браку са Еленором од Аквитаније.

Мајкл Даглас

Мајкл Даглас је рођак краљице Елизабете II, 19. кољено, преко краља Едварда III од Енглеске. Име краља Едварда III помиње се много пута на овој листи и за то постоји оправдан разлог. Едвард III је имао осам синова које је признао, а сваки од њих је имао дијете са неком од краљевских породица као што су Тјудори и Ланкастери. Поред тога, имао је шест ћерки, од којих су се многе удале у краљевске породице.

Брук Шилдс

Глумица Брук Шилдс има највише краљевских предака у свијету познатих. Она је рођака краљице Елизабете II, 18. кољено, преко краља Хенрија IV од Француске. Брук је потомак и Блаш од Ланкастера, жене Џона од Гента, првог Војводе од Ланкастера и сина Едварда III од Енглеске. Поред тога, она се везује и за Катарину Медичи и Лукрецију Борџију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана