Ове славне љепотице су поријеклом са Балкана!

pressonline
Ове славне љепотице су поријеклом са Балкана!

Британска пјевачица Рита Ора, која у посљедње вријеме пуни насловне стране медија, поријеклом је са Косова. Она дефинитивно није једина свјетска позната личност која долази са подручја бивше Југославије

Ријетко ко није чуо за супругу репера Ајс Т-ја Коко, али мало људи зна да је ова старлета поријеклом са подручја бивше Југославије.

- Да мjешанка сам. Моји бака и дека су из Југославије' - рекла је у једном од интервјуа Коко. Али није навела одакле потиче, док на Википедији пише да је порокеклом из Србије. 

Шакирин отац Вилијам Мебарак порокеклом је пола Либанац, пола Македонац, а тај податак стоји и на страници www.guardian.co.uk као и на службеној страници музеја воштаних фигура “Madame Tussauds ”. 

Звијезда серије “Дарма и Грег” Џена Елфман по оцу је поријеклом из Хрватске, док њена колегица Денис Ричардс с једне стране вуче хрватске и велшке корјене, а с друге француске и њемачке. 

Звијезда некад популарне сапунице “Отимачица”, глумица Габриела Спаниц преко деде вуче корене из Хрватске, коју је прије 13 година и посјетила. 

Прелијепа Мила Јововић, као што јој и презиме открива, има корјене с Балкана. Наиме, њен отац Богдан Јововић био је доктор у Кијеву, гдје је упознао њену мајку, руску глумицу Галину. Они су емигрирали у Америку, гдје су радили као кућни помоћници код режисера Бриана Де Палме, а њихова ћерка је успјела да оствари свјетску славу. 

Рита Ора, која је рођена у Приштини 1990, с родитељима је отишла у Лондон кад је имала само годину дана. Пјевачица је прошле године на Косову снимила и спот за своју пјесму “Shine Ya Light ”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана