Откривено чију је кућу полиција претражила у случају убиства Тупака: Ово све мијења

ГС
Откривено чију је кућу полиција претражила у случају убиства Тупака: Ово све мијења

Полиција у Невади недавно је потврдила да је обавила претрес куће у случају истраге о неријешеном убиству америчког репера Тупака Шакура, а сада је откривено о чијој кући се ради.

Најновији подаци показују да кућа претражена у вези с истрагом о убиству Тупака  припада супрузи самопроглашеног свједока реперовог убиства.

Налог за претрес, у који је имао ЦНН увод, наводи власника  и показује да је полиција тражила "предмете који показују доказ мотива и/или идентитета починитеља као што су фотографије или неразвијени филмови, полице осигурања и писма, адреса и телефонски записи, дневници и други документи..."

Имовинска евиденција показује да мета претраге, кућа у улици Мапле Шаде у Хендерсону, Невада, припада Паули к+Клемонс која је удана за Дависа, такође познатог као "Кефе Д."

Кефе Д је самопроглашени свједок шакуровог кобног убиства 1996.

Полиција је приликом извршења налога из куће однијела неколико таблета, Ајфон и пет рачунара. Такође су узети УСБ и хард дискови, фотографије, "наводна марихуана", заједно с примјерком часописа "Вибе" о Тупаку и примјерком књиге "Легенде улице Комптон".

Изјава којом се тражи издавање налога показује да је полиција тражила, између осталог, "биљешке, списе, пословне књиге и друге руком писане или типкане документе који се тичу ​​телевизијских емисија, документараца, епизода на ЈутЈубу, рукописа књига и филмова који се тичу ​​убиства Тупака Шакура."

Предмети заплијењени из куће у Лас Вегасу такође су укључивали копију мемоара чији је аутор Давис у којима се детаљно описује живот уличних банди

Вјерује се да је Давис ујак Орланда Андерсона, за којег се дуго сумњало да је умијешан у Тупаково убојство, што је он негирао за ЦНН прије своје смрти у пуцњави повезаној с бандама 1998.

У интервјуу за БЕТ 1998., Давис је рекао да је био на предњем сједалу другог аутомобила – оног који је дошао уз Шакуров аутомобил – када су са стражњег сједала одјекнули пуцњи.

Давис наводно није желио открити ко је упуцао славног репера јер је "такво правило улице",али касније је рекао да је то учинио Андерсон.

Умировљени полицијски поручник Крис Каролл, први полицајац на мјесту злогласне пуцњаве на Лас Вегасу, рекао је како вјерује да је Андерсон особа која је устријелила Шакура.

"Мислим да је ово прилично значајно", рекао је Каролл о налогу за претрес. "Знате, мислим да нико није предвидио ово. Прошло је 27 година. Мислим да је свако изгубио наду у било какву врсту казненог прогона и ово на неки начин мијења игру ​​и отвара нове ствари."

Ипак, каже да не жели бити превише оптимистичан.

"Прошло је 27 година, биће тешко пронаћи доказе."

Шакур је упуцан више пута у Лас Вегасу 1996. док је напуштао боксачки меч у хотелу МГМ Гранд на Лас Вегас Стрипу. 

Од 1996. до данас истрага о овом убиству је остала неријешена.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана