Откривене тајне операције Мерилин Монро

index.hr
Откривене тајне операције Мерилин Монро

Љекарска документација Мерилин Монро из које је очигледно да је холивудска дива у младости имала неколико естетских операција, продата је за 25.600 долара на аукцији организованој протеклог викенда у Калифорнији.

На аукцији, коју је на Беверли Хилсу организовала кућа Џулијенс, понуђени су лични предмети више холивудских звијезда и свијетски познатих особа, међу којима су Елизабет Тејлор, Џули Ендруз, Грета Гарбо и Лејди Дајана.

Медицински картони Марилин Монро пробудили су знатижељу јер су садржали неколико рентгенских снимака главе славне глумице и љекарске извјештаје о операцијама којима је била подвргнута.

Тако се сазнало да је звијезда филмова "Неки то воле вруће" и "Седам година вјерности" још 1950. године, у 24. години, оперисала браду и нос. Из картона је видљиво и да је 1957. што је пет година прије смрти, имала ванматеричну трудноћу.

Вриједност тих картона продатих за 25.600 долара премашили су неки предмети који су припадали глумици, као на примјер награда Redbook коју је примила 1952. године (62.500 долара) и низ фотографија (аутоских) снимљених у време корејског рата (50.000 долара).

На аукцији је уз то продата путна торба Грете Гарбо (12.500 долара), вjенчаница коју је Џули Ендруз носила у филму "Моје пjесме, моји снови" (22.500 долара) и огртач од јеленске коже Елизабет Тејлор (25.000 долара).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана