Oтац славног глумца био је плаћени убица, осуђен на две доживотне, а сад добија серију

ГС
Oтац славног глумца био је плаћени убица, осуђен на две доживотне, а сад добија серију

О талентима глумца Вудија Харелсона пише се годинама, али мало ко зна да је његов отац Чарлс Харелсон осуђен на две доживотне казне за убиство судије Џона Вуда млађег.

Иначе, Чарлс је 1979. осуђен на две доживотне казне за убиство судије Џона Вуда млађег, а пре тога повезивали су га са низом убистава. Повезивали су га са подземљем, те се сумњало да је радио као плаћени убица.

У везу с криминалним подземљем вjероватно је дошао када је нагомилао коцкарске дугове, због чега је брзо морао да дође и до великих новчаних износа, а није превише марио како ће новац зарадити.

Наводно је за убиство судије добио 250.000, а наручио га је један дилер. Чарлс Харелсон је судију убио у мају 1979. године и то је био први атентат на федералног судију у САД. Тадашњи предсједник државе Џими Картер убиство је окарактерисао као “напад на судство”.

Са још двојицом затвореника Чарлс је покушао да побјегне из затвора, али су ухваћени и након тога је пребачен у строжи затвор, где је 2007. у 70. години умро од срчаног удара. Сви ови догађаји наћи ће мјесто у документарној серији, а велики дио његовог живота, како наводи британски “Метро”, био је обавијен велом мистерије.

Преносе да је чак Чарлс једном приликом рекао да је умјешан у убиство америчког предсједника Џона Ф. Кенедија. Серија ће бити хроника Чарсловог живота, а у овом документарцу пристали су да учествују Вудијева браћа Брет и Џордан.

Иако се још не зна да ли ће дио документарне серије бити и сам познати глумац, он је једном приликом изјавио да нема проблема да прича о оцу.

Давне 1988. у интервјуу за магазин “Пипл” рекао је да отац није много учествовао у његовом васпитању, а посјећивали су га у затвору једном годишње.

“Можда ће звучати чудно, јер говорим о осуђеном убици, али мој отац је био један од најелоквентнијих, најначитанијих и најшармантнијих људи које познајем. Гледам на њега више као на некога ко би ми могао бити пријатељ, него на неког ко ми је отац”, рекао је Вуди Харелсон.

(Б92)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана