Основана хуманитарна фондација Ејми Вајнхаус

Глас Српске
Основана хуманитарна фондација Ејми Вајнхаус

Породица преминуле пјевачице Ејми Вајнхаус покренула је јуче фондацију са њеним именом - за подршку младима који имају проблеме, укључујући оне са зависношћу.

Фондација Ејми Вајнхаус почела је да ради на несуђени 28. рођендан соул диве, која је умрла 23. јула. Како кажу чланови њене породице, токсиколози су у њеној крви детектовали алкохол, али још није јасно шта је довело до смрти славне пјевачице.

Њен отац Мич Вајнхаус је изјавио да ће фондација подржавати организације које помажу младим људима, укључујући оне са проблемима зависности.

Приходи од продаје сингла "Body And Soul", дуета који је Ејми Вајнхаус снимила са Тонијем Бенетом, чиниће добар дио првих новчаних средстава која ће се слити у фондацију. Тај сингл је јуче објављен у Великој Британији.

Мич Вајнхаус је такође рекао да се често тукао са дилерима дроге и гангстерима који су његову кћерку снабдијевали психоактивним супстанцама.

- Проводио сам вријеме сукобљавајући се са дилерима дроге, мислим у физичком смислу - рекао је Мич Вајнхауц.

Према његовим ријечима, Ејми је одлучила да престане са узимањем тих супстанци када је видјела колико се због њене зависности мучи њена породица.

Мич Вајнхаус је изјавио и да није био свјестан размјера њеног проблема до "можда четири мјесеца прије него што је она одлучила да се скине".

Такође је рекао да је његова кћерка планирала да има дјецу, а открио је и да није у стању да слуша њену музику, нарочито њен чувени други албум "Back to Black" на којем је пјевала о својој зависности и о вези са бившим супругом Блејком Филдером Сивилом.

- Не могу да сједнем и слушам њену музику. У сваком случају, никад нисам могао да слушам "Back to Black" јер ме подсјећа на мрачна времена - казао је Вајнхаус, такође пјевач, који је у тренутку кћеркине смрти имао концерт у Њујорку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана