Основана друга Црвена јабука: Свираће само пjесме снимљене до 1991.

ГС
Основана друга Црвена јабука: Свираће само пjесме снимљене до 1991.

Вијест да је бивши бубњар Црвене јабуке Дарко Јелчић Цуња основао нови бенд, назван Цуња Црвена јабука, изненадила је бројне фанове тог бенда. Поновно се прича о расколу унутар бенда, али чињеница је да је до раскола дошло још 2017. године, кад је Јелчић напустио бенд и јавно проговорио о томе.

За Индеx.хр сада је открио детаље о свом новом бенду и проговорио о разлозима због којих се одлучио на овај пројекат.

„Након што сам дефацто отеран из свог бенда Црвена јабука, јавиле су ми се хиљаде људи. Изражавали су своје згражавање и неверицу над тим догађајем. Заједнички именитељ свих тих порука је био то да Црвена јабука не припада само Жери, него и мени. Било је ту негативних критика на Жерино пјевање, на његово концертно и јавно понашање. Потом је та енергија подршке расла у мени, а и у мом бенду те довела до тога да смо пре пар месеци кренули са увежбавањем материјала”, прича Цуња за Индеx.

Имају, каже, дамо један циљ.

“Ми као бенд Цуња Црвена јабука имамо само један циљ који желимо постићи на нашим будућим концертним наступима, а то је да се песме Црвене јабуке у будућности достојније и лепше представљају публици у сценско-драматуршком, аранжманском и певачком смислу. Ја то сматрам дугом према публици Црвене јабуке, а поготово према двојици генија који су измислили Црвену јабуку – Златку Арсланагићу и покојном Дражену Ричлу. Са својим бендом сам томе посвећен до краја”, објашњава.

С новим бендом свираће песме Црвене јабука са албума који су снимљени до краја 1991. године.

“То и јесу песме које су обележиле Црвену јабуку као један од најуспешнијих бендова”, сматра, преноси Н1.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана