Оскаровац Кевин Спејси: Никога нисам пипкао, имао сам бројне везе за једну ноћ

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

ЛОНДОН- Чувени амерички глумац Кевин Спејси рекао је британској полицији да никада није никог пипкао, али је изјавио да је имао бројне везе за једну ноћ са људима из позоришног свијета и да је можда неспретно добацивао људима, речено је данас у Соутворк краун суду у Лондону.

Добитник Оскара пориче десетак оптужби за сексуалне преступе над четворицом мушкараца, који су имали између 20 и 30 година од 2001. до 2013. године када су деликти почињени у Британији.

Они су навели да је 63-годишњак био агресиван и пипкао их или у једном случају имао орални секс док се подносилац жалбе онесвијестио, док га је тужилаштво описало као сексуалног насилника.

Тужилаштво је прочитало изјаве пороти, које је Спејси дао детективима током пет интервјуа спроведених у Њујорку и Лондону када су поднете тужбе против њега.

У њима је амерички глумац рекао да се не сјећа човека који га је оптужио да му је упутио грубе сексуалне коментаре прије него што га је ухватио за међуножје кроз панталоне док је у току била добротворна акција у Лондонском позоришту.   

"Сигурно нисам зграбио ничији пенис, а камоли силом", навео је он у својој изјави.

Спејси је, такође, рекао да не може да се сјети друге особе која га је тужила, амбициозног глумца, који каже да се пробудио у Спејсијевом стану у Лондону гдје је открио да је нападнут.

Он је казао да никада није имао орални секс ни са ким ко на то није пристао.

Што се тиче треће наводне жртве, човјека кога је срео у пабу близу Оксфорда у централној Енглеској, који каже да га је глумац напао касније на оближњем имању гдје је глумац боравио, Спејси је рекао да је "потпуно могуће и заиста вјероватно" да је могао неспретно да се баци на некога.

"Сигурно никада нисам покушао да зграбим било кога за међуножје док је пролазио", рекао је он и додао да је можда додирнуо некога ако је мислио да пристаје на то.            

Спејси, који негира оптужбе за непристојан и сексуални напад и теже кривично дјело навођење лица на пенетративну сексуалну активност без пристанка, треба да изнесе  доказе лично када одбрана почне у четвртак да износи доказни поступак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана