Осам правила за фудбалере Реал Мадрида

Глас Српске
Осам правила за фудбалере Реал Мадрида

Предсједник Фудбалског клуба Реал Мадрид Флорентино Перез издао је документ који садржи осам основних тачака којих се мора да придржава сваки професионални фудбалер у Реаловом погону, преносе шпански медији.

"Реалови фудбалери морају на вријеме да долазе на стадион у извршавању својих обвеза, морају да буду блиски са навијачима, морају да поштују све секције клуба, да промовишу културу напорног рада и труда, да избјегавају ситуације које доносе ризик повређивања, да избаце из свог програма ноћне изласке, да држе до клупског дреса и да сарађују са клупским структурама и медијима".

То је, отприлике, сажетак клупског бонтона којег је за своје играче припремио предсједник Флорентино Перез коме су многи, у његовом првом мандату, замјерали да је превише близак са неким играчима, очито, овог пута не жели да понови исту грешку.

Ипак, остаје да се види колико ће се ових правила придржавати фудбалери који су овог љета стигли на "Сантјаго Бернабе". Позната је чињеница да најскупљи играч на планети свих времена, Кристијано Роналдо, склон разузданим ноћним изласцима, који обично трају до зоре и да га његов бивши тренер из Манчестер јунајтеда Aлекс Фергусон, који је познат по строгоћи, није успијевао да обузда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана