Осам највећих плејбоја-милијардера

Агенције
Осам највећих плејбоја-милијардера

Они су богати, моћни, заводљиви, углађени, образовани... Највећи плејбоји милијардери на свијету, а сваки мушкарац машта да се замијени с њима макар на један дан. Новац су углавном наслиједили од богатих породица.

1) Принц Азим (од Брунеја)

Његово краљевско височанство принц од Брунеја Хаџи Абдул Азим познат је као љубитељ екстравагантних журки са подужим списковима славних званица на тренди дестинацијама.

За свој 25. рођендан пожелио је да му пјева Мајкл Џексон и није питао шта кошта да себи испунио жељу. Међу званицама су те вечери сједиле Мараја Кери, Џенет Џексон и Софија Лорен. Када не ужива у лудом проводу посвећен је хуманитарном раду са хендикепираним особама.

2) Парис Лацис

Наслиједник мултимилијардерске грчке породице која се бави бродоградњом прочуо се када је био у вези са својом именакињом Парис Хилтон. Пар је на кратко био вјерен током 2005. године, али су убрзо раскинули.  

Парис се затим забављао са Ники Рид, глумицом и манекенком, али су се разишли 2010. године. Живи на релацији Атина - Лос Анђелес и посветио се породичном бизнису.  

3) Метју Мелон

Метју потиче из чувене банкарске породице Мелон из Питсбурга, у америчкој држави Пенсилванија. Иако је наслиједник богатства и разгранатог бизниса који не обухвата само “Мелон банку”, његова бивша супруга Тамара Мелон, којој је помогао да оснује робну марку “Џими Чу”, тврди да он посједује крање ограничене интелектуалне способности.  

- Метју не умије да чита ни стрипове, а камоли неки правни документ - изјавила је током бракоразодне парнице.  

Ипак, његова друга супруга Никол не мисли тако, а пар живи у Њујорку са сином и кћерком.  

4) Викрам Чатвал

Амерички хотелијер чији се иметак процијењује на неколико милијарди долара, рођен је у Адис Абеби, у Етиопији, у породици индијских Сика. Његова породица се прво доселила у Канаду, а затим у Америку. Ту је посао у угоститељству прво започео Викрамов отац, а он је већ са 28. година био власник сопственог ланца од шест луксузних хотела “Vikarm Chatwal ” у три америчка града.

Још се препричава његово вjенчање из 2005. године са индијском манекенком Пријом Сашдев. Трајало је десет дана на разним дестинацијама, а међу званицама су били Наоми Кембел, Пи Диди, Бил Клинтон и други.

5) Albert fon Turn und Taksis

Њемачки аростократа и 12. принц Турна унд Таксис много пута се нашао на листи најмлађих свјетских милијардера од како је наслиједио очево богатсво 1990. године.  

Иако је студирао економију и теологију, његова велика страст су ауто трке, те се једно вријеме успјешно и такмичио у њемачком ГТ шампионату. Власник је једног од највећих шумских посједа у Европи, неколико пивара, замкова и богате колекције уметничких дјела.

 6) Ставрос Ниаркос III

Још један богати грчки наслиједник, Ставрос потиче из чувене породице познате по бродоградњи. Рођен је у Њујорку, али је одрастао у Паризу. Студирао је, између осталог, и на хавајском острву Мауи, али је дипломирао на Факултету за филм у Калифорнији.  

У крви му је забављање са дјевојкама које воле да праве скандале. Међу његовим трофејима су Парис Хилтон, Мери Кејт Олсен и Линдзи Лохан.

 7) Лапо Елкан

Њујоршки предузетник италијанског порекла. Својевремено је био бренд менаџер “Фијат аутомобила”, а сада је предсједник неколико холдинг компанија.

Елкан је 2001. године радио је као лични асистент Хенрија Кисинџера, а затим је прешао у маркетинг тим “Ферарија” и “Масератија”, да би каријеру у аутомобилској индустрији завршио у “Фијату”. неколико пута се нашао на листама најбоље одјевених мушкараца по избору магазина “Ванитy Фаир” и других модних часописа. Водио је живот класичног плејбоја, уз много љепотица и лудих журки, али се посљедњих година повукао из јавности и посветио бизнису.

8) Шон Паркер

Паркер је један од суоснивача онлајн сервиса “Napster”, “Playo”, “Causes”, “Airtime”, али и први предсjедник “Фејсбука”. У марту ове године његово богатство процијењено је на 2,1 милијарду долара.

 

У филму “Друштвена мрежа” из 2010. године глумио га је Џастин Тимберлејк. Верен је Александром Ленас, пјевачицом и текстописцем. Живи на Менхетну у кући вриједној 20 милиона долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана