Организатори "Златне малине" због болести поништили награду за најгори филм Брус Вилиса

ГС
Foto: Танјуг

Организатори додјеле "Златне малине" која одаје почаст најгорем филмском остварењу године поништила је награду Брус Вилису након што је глумчева породица открила да се бори с афазијом, здравственим стањем које утиче на његове когнитивне способности.

"Након дугог размишљања и разматрања, Златна малина је донијела одлуку да укине награду додијељену Брус Вилису због његове недавно објављене дијагнозе", наводи се у саопштењу.
"Ако је нечије здравствено стање фактор у доношењу одлука, признајемо да није прикладно дати му награду", додали су.

У сриједу је Вилисова породица, укључујући његову бившу супругу Деми Море, у заједничкој изјави саопштила да ће глумац узети паузу од глуме због свог здравственог стања.

"Ово је заиста изазовно вријеме за нашу породицу и тако цијенимо вашу сталну љубав, саосјећање и подршку", наводи се дијелом у саопштењу.

Према клиници Мајо, афазија је "стање које вам одузима способност комуникације" и може бити узроковано можданим ударом, поврједом главе, тумором на мозгу или болешћу.
Организатори Златне малине су ове године "номиновалу" Вилиса за осам његових овогодишњих филмова у категорији названој по њему, "Најгора изведба Брус Вилиса у филму из 2021.".

На крају је одлучено да је његова улога у филму "Cosmic Sin" побједничка.

"Категорија никада није требала бити стални дио Златне малине. Тако да се неће поновити", додаје се у саопштењу.

Такође, поручили су како им је заиста жао због дијагнозе Брус Вилиса

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана