Принца Влијама због снимка са кћерком феминисткиње оптужиле за сексизам

GS
Foto: Twitter

Феминистичка организација МФW оптужила је принца Виллијама за сексистичке ставове због видеа који је објавио са кћерком.

Наиме, оптужбе су услиједиле након што је британски пријестолонасљедник на друштвеним мрежама објавио видео у којем је пожелио срећу женској фудбалској репрезентацији Уједињеног Краљевства у посљедњој утакмици Свјетског првенства за жене, које се одржало између јула и аугуста ове године.

Поред Вилијама, МФW је оптужио и Дејвида Бекама да дијели његове сексистичке ставове након што је објавио врло сличан видео.

Организација МФW тврди да је принчева порука у спорном видеу била отворено сексистичка, а у њему се појављује и његова кћерка, принцеза Шарлот, што је, чини се, била преломна тачка за оптужбу.

Из МФW су упитали принца зашто је у видео укључио само своју кћерку, а не и своја два сина, сугеришући да је укључио само њу јер можда мисли да “дјечаци не могу имати женске узоре”.

Изјава у којој се оптужују принц и Бекам била је прилично кратка, али је ипак изазвала полемику у медијима. Дио јавности се обрушио на организацију, оптуживши МФW да су екстремисти и да пренаглашавају ситуацију.

Из МФW су казали да су Вилијамова и Бекамова објава на друштвеним мрежама укључивале “сексистичку микроагресију” те да им је доста тога да доживљавају “пристраност и недостатак истине у већини мејнстрим медија”.

О оптужбама се за сада нису огласили ни Вилијам ни Бекам, а МФW је сада избрисао своје постове на друштвеним мрежама у вези са том ситуацијом, преноси Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана