Опсесије холивудских звијезда: Тјелохранитељ ташне и бубашваба у тањиру

Aгенције
Опсесије холивудских звијезда: Тјелохранитељ ташне и бубашваба у тањиру

Бескрајна прича о холивудским звјездама истовремено је и занимљиво свједочанство о њиховим хировима и опсесијама, што само потврђује да су и они људи од крви и меса који често упадају у смјешне и чудне, праве филмске ситуације.

Шерон Стоун има манију чистоће, па је изгубила старатељство над сином зато што је тражила да се дјечаку у убризга ботокс у стопала да му се не би ноге знојиле, а Парис Хилтон плаћа особу која брине да њена омиљена торба буде у фрижидеру Ен Хеч је у гаћицама и грудњаку упала у кућу у граду Фрезно и запрепашћеној домаћици рекла да је "дошла да води људе у рај", а Џони Деп се у књигу хотелских гостију уписује као господин Смрад или Магарећа задњица

Ен Хеч је звијезда филма "Шест дана, седам ноћи" у којем је играла са Харисоном Фордом. Осим по овом филму, Ен је позната по изјавама да су је својевремено отели ванземаљци, али и по једној лудој вожњи прије 12 година. Ена је сјела у аутомобил, обучена само у гаћице и грудњак, одвезла се до прве куће у калифорнијском граду Фрезно, позвонила, а госпођу која је отворила врата, замолила је да уђе како би се истуширала и погледала неки филм.

Жена је одмах препознала глумицу, услишила јој жеље, а онда позвала полицијску патролу. Ен им је рекла да је све у реду и да је "она бог" и да је "дошла да људе води у рај". Неки су посумњали да је Ен све то урадила јер је била дрогирана.

Упад у фризерски салон

Глумац Роберт Дауни Џуниор је једне ноћи био толико пијан да је ушао у комшијску кућу и слатко заспао. Том Круз је ушао у овај клуб када је скакао по каучу Опре Винфри и објашњавао колико воли своју жену Кејти Холмс. Откако је постао Јеховин свједок, музичар Принц шета улицама носећи летке и питајући пролазнике да ли су упознали бога. Пјевачица Бритни Спирс је 2007. улетјела у један фризерски салон и сама машиницом обријала главу, а често је кишобраном разбијала аутомобиле новинара који су је пратили.

 

Холивудске звјезде важе за плаховите и размажене особе. Неки од њихових најближих сарадника повјерили су се америчком часопису "Стар", па тако данас цио свјет зна да Шерон Стоун има манију чистоће. Недавно је изгубила старатељство над сином Роаном, усвојеним 2001. године, након што је тражила да се дјетету убризга ботокс у стопала као ријешење за проблем знојења. Ни на једном возилу у њеном возном парку не смије да падне ни трунка прашине.

Парис Хилтон у посљедње вријеме има манију да ташне марке "ђиљи" држи у фрижидеру, под изговором да се тако штите од штетног утицаја сунчевих зрака. Хилтонова плаћа особу која брине да њена омиљена ташна буде увек свјежа, на температури не вишој од 12 степени!

Према писању листа "Стар", ово ипак није најчуднији каприц плаховите старлете. Хилтонова, наводно, од својих партнера тражи да јој љубе ноге, што је био разлог њеног раскида са последњим дечком, музичарем Бенџијем Маденом.

На ивици нервног слома су и дадиље у служби Мадоне и Џенифер Лопез, које од њих захтјевају да буду доступне 24 часа дневно, седам дана у недељи, и које не знају ни за какве слободне дане. Ен Хеч води американце у рај

Међу звјездама које помиње часопис "Стар" нашла се и Џулија Робертс и њена претјерана љубав према ручним сатовима марке "еберхард", а нарочито према моделу украшеном са 68 брилијаната који носи њене иницијале.

Плашећи се да јој неко не украде њену драгоцјену колекцију, јунакиња "Згодне жене" забранила је послузи да прилази сефу. Робертсова није чак хтјела ни да запише шифру како је нико не би открио. Показало се да је то фатална грешка, јер ју је и сама убрзо заборавила, па је у наступу бјеса тражила од запрепашћених батлера да пред њом обију сеф.

Кисели купус за доручак

Неке звијезде имају навику да се лажно представљају. Када у књизи гостију пронађете господина Смрада или Магарећу задњицу, знајте да се у хотел пријавио Џони Деп, а популарни глумац је само једна од звијезда које користе најневероватније псеудониме да би се заштитиле од досадних обожавалаца.

Глумица Кејт Бекинсејл редовно користи псеудоним Сигорни Бивер, како каже, зато што се диви својој колегиници Сигорни Вивер, па је мало промјенила њено презиме. Додуше, Кејт признаје да њен супруг полуди када му се особље у хотелу обрати са "господине Бивер" ("Господин Дабар").

Када заједно путују Бред Пит и Анђелина Жоли се крију иза имена Брус и Јасмин Пилаф, док Жолијева највише воли да буде Мис Лолипоп (лизалица). Занимљиво је да је Питова бивша супруга Џенифер Анистон послије њиховог развода користила псеудоним госпођа Смит (пародија на филм "Господин и госпођа Смит" током чијег снимања су започели романсу Бред и Анђелина).


Брајан Бигбан (Брајан Велика Земичка), Бобо Латрин и сер Хамфри Хендбег су омиљени псеудоними Елтона Џона, а Аполо Ц. Вермут је нико други него Пол Макартни. Боб Дилан често путује као Џастин Кејс или Џим Насијум, док Мет Дејмон преферира псеудоним Џон Президент.

- Уживам када ми се обраћају са '"господине председниче" - признаје Дејмон.

Кетрин Зита-Џоунс се представља као Холи Голајтли (јунакиња култног филма "Доручак код Тифанија" коју је играла Одри Хепберн), а вјероватно један од најстаријих псеудонима је Зелда Зонк, који је својевремено користила Мерилин Монро.

Холивудске звијезде су ексцентричне и опсесивне и када је ријеч о избору хране. Браћа Метју и Марк Џејкоб објавили су књигу "Шта су великани јели - необична историја хране и славе" у којој наводе да је Анђелина Џоли јела бубашвабе, а Ерол Флин крокодиле.

Откривају да Елвис Присли никада није сјекао своју храну, а и захтјевао је да сви његови оброци буду препечени. Када би Елвис рекао да је нешто загорјело, то би заправо био комплимент кувару. Славни глумац Гари Купер је сваки дан започињао конзервом киселог купуса.

Опсесије немају граница, па се Брук Шилдс прославила лични ставом о цигаретама:
- Пушење убија. Ако си убијен, изгубио си битан дио свог живота!

Глумац који је подјелио 200 милиона

Пол Њумен, икона америчког филма, по много чему се разликовао од холивудских колега. Умро је у 83. години 2008, а у шест деценија дугој каријери није било ниједне мрље.

Тумачио је ликове заводника, али и шармантне бунтовнике и ликове с оне стране закона. Његов брак са глумицом Џоан Вудворд у Холивуду је важио као примјер узорне и идеалне заједнице. Када су га питали за рецепт, овај оскаровац кратко би одговарао:
- Зашто да идем до ресторана на хамбургер када могу код куће да једем бифтек.

Био је политички активан, поготово у кампањи против рата у Вијетнаму. Бавио се производњом хране, зарадио је више од 200 милиона долара, које је дао у хуманитарне сврхе. Такође је основао кампове за тешко болесну дјецу, као и фондацију против злоупотребе дрога.

Свој професионални успјех објаснио је на слиједећи начин:

- Учи свој занат, знај ко си и по чему си посебан. Откриј шта све неко ради на филмском сету, постављај питања и слушај. Побрини се да живиш живот, што значи да не радиш ствари само ради славе, и врати нешто позитивно друштву. Џорџ Клуни рекао је да је "Пол Њумен поставио превисоке стандарде за холивудске глумце".

Како бити фараон

Глумац Николас Кејџ купио је гробницу у облику пирамиде, која је изграђена на гробљу у Њу Орлеансу. Многи су били изненађени Кејџовим потезом, а неки сматрају да се превише уживио у улогу ловца на благо Бена Гејтска, главног јунака филма "Национално благо". Наиме, гробница је идентична пирамиди која се налази на плакату за овај филмски хит.

Пиштољи и цвијеће

Глумац Џон Малкович обожава оружје, па често умије да замоли режисера да пиштоље са снимања понесе кући како би им се дивио на на миру. Објаснио је да је као дјечак највише волио да се игра рата са својим вршњацима. Прије годину и по дана опробао се и као модни дизајнер, па је у Фиренци представио линију мушке одјеће у ведрим бојама, а главни мотив на његовим кошуљама је цвијеће.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана