Опра Винфри најутицајнија славна личност

Агенције
Опра Винфри најутицајнија славна личност

Њујорк - Водитељка Опра Винфри већ другу годину заредом проглашена је за најутицајнију славну личност, преносе агенције.

Опра такође спада међу најбогатије људе на свијету. 

Иако је завршила снимање свог популарног шоуа послије пуних 25 година, у телевизијском свијету остала је захваљујући сопственој мрежи “Опра Винфри нетворк”.

Међу најутицајнијим славим личностима по часопису “Форбс” су Стивен Спилберг, Мартин Скорсезе, Клинт Иствуд, Боно Вокс, Џорџ Лукас...

Опра је рођена 29. јануара 1954. године у Мисисипију.

Име је добила по библијском карактеру у “Књизи о Рути”, међутим, пошто породица и пријатељи нису знали како се оно правилно изговара, увијек су је звали Опра.

С обзиром на то да јој је мајка била тинејyерка кад је родила, она се врло брзо преселила на сјевер државе, а Опру је оставила са својом мајком Хети Ме Ли, крај које је дјевојчица расла у великом сиромаштву.

О каквој оскудици је ријеч, потврђује и податак да је Винфријева умјесто хаљина носила џакове за кромпир, што је код ње створило велике комплексе.

Дјеца су јој се подсмијавала и извргавала је руглу и славна водитељка је још тада одлучила да ће се обогатити и постати веома успјешна.

Ипак, уз баку је много тога и научила.

Са три године већ је знала да чита, а у локалној цркви звали су је проповједник јер је одлично рецитовала стихове из Библије.

У гимназији је била почасни ученик и освојила прву награду у бесједништву, што јој је обезбиједило стипендију на Тенеси државном универзитету, гдје је студирала комуникације.

Још као седамнаестогодишња тинејyерка радила је у локалној продавници. Била је проглашена за “мис црна Тенеси”.

Тиме је привукла пажњу локалне црначке радио-станице BBOL гдје је убрзо почела да ради као хонорарни сарадник и ту је остала да ради током колеyа.

Већ тада се заразила новинарством и донијела одлуку да ће цијели живот радити у медијима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана