Опра Винфри добила почасног Оскара

Глас Српске
Опра Винфри добила почасног Оскара

Познатој водитељки Опри Винфри, глумцу Џејмсу Ерлу Џоунсу и шминкеру Дику Смиту уручен је почасни Оскар на церемонији у Лос Aнђелесу.

Aмеричка филмска академија додјељује посебна признања људима који су имали значајан утицај на филмску индустрију.

Ове године, почасни Оскар уручен је Винфри, Џоунсу и Смиту, на свечаности која се одржала у суботу, а којој су, између осталих, присуствовали глумци Џон Траволта, Глен Клоуз и Aлек Болдвин.

Опри Винфри уручен је почасни Оскар за хуманитарни рад, а позната водитељка је том приликом изјавила да је то "невјероватан моменат за црнкињу која је одрасла у сиромашној породици у Мисисипију и уздигла се до положаја филмске звијезде у Холивуду".

Славној водитељки и глумици, која је 1985. године номинована за Оскара за споредну улогу у Спилберговом филму "Боја пурпура", хуманитарну награду "Џин Хершолт" уручила је млада жена чије школовање је помогла "Винфри фондација".

Глумцу Џејмсу Ерлу Џоунсу додијељен је почасни Оскар за глумачки опус, остварен у више од 50 филмова. Шминкеру Дику Смиту уручен је почасни Оскар за његов дугогодишњи рад "иза сцене, у великом броју остварења - почев од филма "Егзорцист" па до култног "Кума". Овај популарно назван "кум мејк-апа" у дирљивом обраћању је рекао да је волио сваки минут свог посла и да је ово признање круна свега тога.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана