Опра снимила посљедњу епизоду талк шоа

Глас Српске
Опра снимила посљедњу епизоду талк шоа

Опра Винфри снимила је своју посљедњу епизоду, а поводом тога приредила је спектакл за 13 хиљада гледалаца у спортској дворани у Чикагу и концертној дворани "Јунајтед центра".

На снимању су гостовале бројне звијезде, а водитељ цијелог шоуа био је глумац Том Хенкс. Опра није знала ко ће јој се све придружити у шоуу. За Опру су пјевале Бијонсе, Aлиша Киз, Стефи Вондер и Џејми Фокс. Легендарни "скакач по Оприном каучу", Том Круз, гостовао је код ње 12 пута, а посјетио је и у сриједу навече, те рекао како му је велика част да буде код ње. Почаст јој је одала и Мадона. У емисији су били и Хале Бери, Џери Синфилд те Марија Шривер, ускоро бивша супруга Aрнолда Шварценегера.

Винфри је открила како је на повлачење мотивисао дјечак Мејт Степанек, који јој је послао мејл прије осам година. Рекао јој је како би с емисијом требала престати послије 25 година емитовања, а не 20 како је она планирала. Опра је постала медијски феномен, њен кауч постао је легенда телевизије. На њему је угостила свјетски славне људе, од Елизабет Тејлор до Мајкла Џексона. Током 25 година, спајала је људе, лијечила комплексе, имала ексклузиве од свјетски познатих и утицајних људи, те даровала своју публику бројним, скупим поклонима. Израз "Опра хуг" проширио се свијетом, а познат је по начину на који она поздравља своје госте. Њено вриштање, познато као "Опра скрим" код великих прича такође је постало глобално познато, а исто се догодило и са њеном борбом са сувишним килограмима те честим емотивним изливима у емисијама. Управо због тога, омиљена је у маси, коју је често пута завела својим ставовима. Одавно је постало јасно што све Опра може па је неколико пута постала оружје у рукама политике, маркетинга те интереса разних звијезда. Наравно и сама се окористила тиме јер има планетарну популарност и неминовну титулу краљице талк шоуа. Схватали је озбиљно или не, Опра је обиљежила телевизију и обарала рекорде гледаности, те утицала на мишљење јавности како у домовини, тако и широм свијета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана