Опра: Расисти морају да нестану да не би више било дискриминације

Aгенције
Опра: Расисти морају да нестану да не би више било дискриминације

Једна од најбогатијих жена на свијету, позната водитељка Опра Винфри је изјавила како је расизам још увијек велики проблем и да је једино рјешење да се искоријени у изумирању генерација расиста.

Наиме, Опра Винфри (59) је за BBC коментарисала да су многе генерације 'задојене' расизмом, као и да америчког предсjедника Барак Обаму третирају с непоштовањем управо због боје коже. Како би поткрепила ту чињеницу Опра је навела инцидент из 2009. године када је републикански конгресмен Џое Вилсон оптужио Обаму да је лажов.

Опра је закључила да је срећна јер је рођена пет година након завршетка сегрегације, односно одвајања на основу расе у САД-у.

"Све док се људи осуђују на расној основи, проблем није риjешен. Да сам рођена само пет година раније, врло је могуће да ништа од свега што данас имам не би било могуће" изјавила је Опра.

Опра је овом приликом изјавила како је врло задовољна због улоге у филму о Афроамериканцу који је 30 година провео служећи предсједнике у Бијелој кући јер људи морају да знају да су се такве ствари раније дешавале.

"Мислим да је то једна од оних прича која мора да буде испричана широј јавности, а поготову младим људима који нису толико упућени у историју", закључила је Опра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана