Опра најмоћнија славна личност

Aгенције
Опра најмоћнија славна личност

Опру Винфри магазин "Форбс" прогласио је најмоћнијом славном личношћу. На листи десет најмоћнијих славних ове године нашло се шест жена и четири мушкарца, а ово је пети пут да бивша ТВ водитељка, продуцент и филантроп предводи листу.

Пјевачица Леди Гага је на другом мјесту, затим слиједе режисер-продуцент Стивен Спилберг и пјевачице Бијонсе и Мадона.

- Нико други нема ту врсту конзистентности и моћи. Само три особе се на нашим листама појављују од 1999. То су Опра, Хауард Стерн и Стивен Спилберг - рекла је Дороти Померанц из "Форбса".

Пјевачица и глумица Џенифер Лопез, која је прошле године била на првом мјесту, сада је пала на 12. Са зарадом од 77 милиона долара од јуна 2012. до јуна 2013. Винфри можда није зарадила највише (та част припала је Мадони која је зарадила 125 милиона), али је њен положај у Холивуду и медијима избацио на прво мјесто.

- Она и даље има огромну количину моћи, а то је оно што ми посматрамо. Само је снагом воље, везама и способношћу једну кабловску ТВ станицу претворила у империју - наводе у магазину.

И поред операције кука због које је морала да скрати турнеју, Леди Гага је зарадила 80 милиона долара у посљедњих 12 мјесеци због чега је, заједно са армијом обожавалаца и моћним присуством у друштвеним медијима и мрежама, на другом мјесту листе.

Спилберг, са зарадом од 100 милиона, најбоље је котирани мушкарац на листи, прије Бон Џовија на седмом и Џастина Бибера, најмлађег члана листе, који је стигао на девето мјесто.

 

"Форбс" у састављању листе узима у обзир зараду, али и присуство у медијима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана