Опера о животу прсате зечице

Глас Српске
Опера о животу прсате зечице

Иако је Aна Никол Смит била звијезда таблоида и њен живот је личио на праву сапуницу, лондонска опера "Royal Opera House" припрема комад инспирисан њеном биографијом, преносе агенције.

Трагично преминулу плејбојеву "зечицу" играће холандска оперска пјевачица Ева Марија Вестброк, која је одушевљена ролом.
- Aна Никол Смит је на чудан начин дјеловала веома невино па је свима њен пад било још теже гледати. Драго ми је што ћу баш ја дочарати њен живот кроз оперу - изјавила је Ева.

За режију ове крајње необичне опере задужен је Ричард Томас, а биће извођена од половине фебруара до 4. марта. Тачан датум премијере још није саопштен.

Aна Никол Смит пронађена је мртва у фебруару 2007. године, а узрок смрти био је превелика доза пилула које јој љекар није преписао. Због завјере за незаконито набављање пилула оптужени су њен тадашњи момак Хауард Стерн, психијатар Кристин Ерошевич и љекар опште праксе Сандип Капур.

Суд у Лос Aнђелесу је прво ослободио Капура свих оптужби, Ерошевичева се "извукла" само са прекршајном пријавом, а недавно су одбачене и све оптужбе против Стерна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана