"ОнлиФенс" забранио порнографију, а можда ће и голотињу

ГС
Foto: srpskainfo.com

Од продаје провокативних и интимних фотографија, српске старлете успјеле су да зараде огроман новац на платформи “ОнлиФенс”, међутим то ће се изгледа сада промијенити, јер су оснивачи увели одређене промјене.

Наиме, ОнлyФанс је постала популарна платформа за кратко вријеме те броји милионе корисника. Функционише тако што на њој аутори могу да постављају провокативне и интимне фотографије, видео снимке и текстуалне поруке за које мора да се плати. Онај садржај за који корисници највише плаћају свакако јесу интимне и голишаве слике и видео снимци, међутим сада су оснивачи “ОнлyФанс” саопштили да ће од октобра корисницима бити забрањено објављивање сексуално експлицитног садржаја. Креатори ће пак и даље моћи да објављују голе фотографије и видео записе, али под новим смјерницама за садржај које још нису објављене, преноси Блиц.

Разлог томе јесте што су банкарски партнери путем којих корисници плаћају садржај одбили да учествују у дистрибуцији сексуалног или порнографског садржаја, који се касније користи као илегални материјал, преноси Српскаинфо.

Све то навело је и старлете са наших простора да се забрину за своје профиле, а самим тим и зараду, која ће им сигурно опасти након што се уведе ново правило. За сада ће бити забрањен само ескплицитни и порнографски садржај, те ће голишаве фотографије и видео снимци бити доступни, међутим и то би могло да се промијени у наредном периоду.

Подсјетимо, Анђела Вештица, Станија Добројевић, Ава Карабатић и многе друге старлете увелико су се хвалиле како се финансирају путем “ОнлyФанс” платформе, те да су себи од зараде успјеле да купе и луксузне некретнине.

– Не бих да причам због конкуренције, али убједљиво имам највише пратилаца. Скоро сам купила стан у вриједности од 300.000 евра, тако да живим од тога, немам други посао – испричала је недавно Анђела Вештица.

Старлета и некадашња водитељка ријалитија “Парови” Ава Карабатић такође је шокирала регион када је објавила да продаје фотографије на којима је голишава. Она слике наплаћује 350 куна, што је око 100 КМ.

– Тачно је да их продајем, али ми је само жао што ми страница не дозвољава да ставим цијену фотографије већу од 5.000 динара, иначе бих их продавала за 500 евра, с обзиром на то да сам Плејбој модел и особа која води рачуна о свом изгледу – рекла је она за Ало.рс.

И Станија Добројевић недавно се похвалила да је отворила профил на овој платформи, гдје ће објављивати голишаве слике и снимке. Наиме, цијена за мјесец дана посјећивања њеног профила износи 29 долара, 60 долара за три мјесеца, а скоро 200 долара за годину дана.

Такође блогерка Зорана Јовановић отворила је недавно профил, али се правдала да се ту неће налазити њене експлицитне фотографије већ приватан садржај.

– Сајт уопште неће бити са голим фотографијама, већ са садржајем којег неће бити на Инстаграму и Јутјубу. Много личнији видеи и свашта нешто – објаснила је блогерка.

Према најскоријим подацима, платформа има 60 милиона корисника и 750.000 аутора из читавог свијета, међу којима су многе јавне личности. Иако су неке ауторке сексуалне раднице, многе друге су модели, плесачице, пјевачице, музичарке и комичарке које продају голишаве садржаје.

Њени поступци на овој платформи за плаћене садржаје довели су до тога да “ОнлyФанс” уведе ограничења на цијене које аутори могу да наплате. Платформа је била затрпана незадовољним реакцијама аутора након што су промјењена ограничење за сваку напојницу и плаћени пост са 200 долара на 100 долара по артиклу.

Бивша Дизнијева глумица након тога упутила је извињење осталим ауторима садржаја, који тврде да ће се то значајно одразити на њихове приходе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана