Они су свјетски познате личности, а имају племићке титуле

Агенције
Они су свјетски познате личности, а имају племићке титуле

Британска краљица Елизабета Друга сваке године одаје почаст многим познатим личностима на основу њиховог доприноса у разним сферама.

Тако су бројни глумци, умјетници и спортисти постали власници престижних племићких титула. Дејвид Бекам, Адел, Кира Најтли и Анђелина Џоли само су неке од познатих личности које су примиле почасти од краљевске породице.

Кира Најтли је награђена орденом Уједињеног Краљевства, који јој је уручио принц Чарлс 2018. године. Осим њених великих достигнућа на пољу глуме, радила је и са многим филантропским организацијама као што је “Oxfam” и “WaterAud”. Чланови краљевске породице су истакли да је славна глумица заслужила ову награду због свог хуманитарног рада.

Славна поп пjевачица Адел примила је награду најзначајнијег реда Британије током 2013. године. Њој је ову титулу уручио принц Чарлс, а сама Адел се данас званично зове мис Адел Адкинс МБЕ. Ова награда се обично даје особама које су несебично радиле на пољу хуманости, пословима од јавног значаја и промоцији Уједињеног Краљевства.

Глумица Анђелина Џоли добила је титулу почасне даме коју јој је уручила краљица Елизабета 2014. године за њен несебичан рад на сузбијању сексуалног насиља које се дешава у ратом захваћеним подручјима. Џолијева је путовала на више од 40 мисија, гдjе је упознала избеглице из свих крајева свијета. Такође, написала је књигу на ову тему, али и била продуцент неколико филмова који се баве ратном тематиком.

Славни фудбалер Дејвид Бекам је међу првима у овом веку добио краљевску титулу. Он је 2003. године проглашен официром реда Уједињеног Краљевства. Ову титулу славни фудбалер није добио због достигнућа у спорту, већ зато што је једна од водећих јавних личности које подржавају УНИЦЕФ-ов програм за побољшање дечје здравствене његе.

Елтон Џон је један од највећих миљеника краљевске породице Велике Британије. Њега је витезом прогласила краљица Елизабета 1998. године. Овај славни музичар је свој живот посветио борби против сиде, као и подршци бројним светским ЛГБТ удружењима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана