Она је остварила амерички сан

Jutranji.hr
Она је остварила амерички сан

Она је Меланија Трамп и за њу су страни медији рекли да нису очекивали да је толико паметна, пошто је невјероватно лијепа. Насљедница Мишел Обаме у Бијелој кући на том успјеху може дазахвали једном случајном сусрету 1987. у Љубљани.

Меланију Трамп до данас су сви знали као супругу америчког милијардера Доналда Трампа.


Од данас, зваће је „Прва дама Америке".

Њен пут од родне Словеније до Бијеле куће био је више него узбудљив. Попут добре филмске приче.

Рођена је 1970. у словеначком граду Севница који је у то вријеме био текстилни центар бивше Југославије. Њен отац бавио се продајом аутомобила, а мама модним дизајном.

Меланија Кнавс, како се раније презивала, са 17 година је почела да се бави манекенством.

"Одлазио сам са модне ревије у Љубљани и видио је испред зграде. Вјероватно је чекала другарицу. Запазио сам је јер је била висока и мршава. Пришао сам јој и предложио пробно фотографисање", испричао је за Ројтерс словеначки фотограф Стане Јерко..

Резултат су биле црно-бијеле фотографије седамнаестогодошиње Меланије Кнавс, које су покренуле њену манекенску каријеру која ће је одвести до Милана и Њујорка, гдје ће на једној забави 1998. срести Доналда Трампа, пише "Јутарњи лист".

Иако њена прича ипак није била буквално пут од трња до звијезда, живот који води као супруга америчког мултимилијардера далеко је од њених скромних коријена у Словенији.

Двије године су јој биле потребне да постане чланица модне агенције у Милану.

Упоредо са манекенском каријером, која се са Милана проширила и на Париз, Меланија је студирала дизјан и архитектуру на Универзитету у Љубљани. Битна година у њеном животу била је 1996. кад се преселила у Њујорк.

Њујорк јој је донио познанство са Трампом. Судбоносни сусрет десио се 1998. године. Меланија је у то вријеме била и дио менаџмента "Трампових модела".

Бивша манекенка је у једном интервјуу отворено причала о свом оцу, словеначком бизнисмену и навела да је много подсјећа на њеног мужа.

„Обојица су веома паметни и веома способни. Одрасли су у потпуно другачијим срединама, али имају исте вриједности, исту традицију. И ја сам веома слична свом супругу. Да ли разумијете шта желим да кажем? Попут мог оца, Доналд је породичан човјек, поштује традицију и напорно ради."

Како је смувала Доналда

Ипак, нису наведене сличности спојиле Доналда и Меланију када су се упознали на забави на Њујоркшкој недјељи моде 1998. године. Заправо је Доналдово упорно удварање покренуло ситуацију, иако је на забаву дошао са другом дјевојком и послао је у купатило да би могао да има пар минута насамо са Меланијом.

Међутим, Меланија је знала довољно да му не да свој број телефона јер би онда била само још једна жена коју је позвао. То је такође био тест, да би видјела да ли ће јој дати свој пословни или лични број телефона.

Доналд је прошао тест и дао јој све своје бројеве, али она је ипак чекала недјељу дана да га позове.

„Имали смо сјајну везу, сјајну хемију, али нисам била одушевљена. Можда је он то приметио", наводи бивша манекенка.

Од сусрета до озваничења везе прошло је шест година и Доналд је рекао:

"Ми се никад нисмо посвађали, заборавили смо шта значи ријеч свађа. Веома смо компатибилни, идемо једно уз друго."

Вјерили су се 2004. а слиједеће вјенчали у Палм Бичу.

Хајди Клум, Сајмон Ковел, Хилари и Бил Клинтон били су међу званицама на свадби.

Меланија је носила вјенчаницу Џона Галијана, вриједну 200 000 долара.

Због огромне количине чипке и бисера на њој хаљина је била претешка.

"Буди свјежа и једи и пиј што више, да се не би онесвијестила", поручила је стилисткиња Меланији.

На свадбеној торти било је 3 000 ружа. Медији су брујали о овом вјенчању. Послије 113 година на странама "Вога" појавила се једна невјеста. Погодили сте, била је то госпођа Трамп.

Бајка се наставила... Годину након вјенчања Меланија и Доналд су добили сина Барона Вилијама Трампа, кога мама зове мини Доналд.

Вијест о рођењу сина саопштио је лично Доналд.

"Сви су одлично", поручио је Трамп у телефонском интервјуу за мрежу МСНБЦ, 20 минута након порођаја супруге.

Син зна мајчин матерњи језик и обожава одијела. Његов дјечачки стил је строго послован.

"Промјенио се наш брак када смо добили Барона јер су се тада приоритети промјенили. Али то не значи да се мање волимо и поштујемо", рекла је Меланија за магазин "Хело".

У интервјуу је додала да ће сина научити колико је поред свих привилегија које ужива, у животу важан рад.

Породица Трамп живи на релацији Њујорк - Палм Бич.

Њихов пентхаус у Њујорку, са погледом на Централ парк и Менхетн, прекривен је мермером и двадесетчетворокаратним златом. Ентеријер је осмислио архитекта Анђело Донгија, а идеја је била реплика стила Луја XIV.

Меланија има свој бизнис, дизајнирање накита. Окренула се томе 2010, а онда посао проширила и на козметичке линије.

Ознака „супруга Доналда Трампа" је ту, али титулу „дизајнерка" никако да добије.

"Можда због тога што је тако лијепа, ми нисмо очекивали да је толико паметна", рекла је ТВ водитељка Барбара Ватерс о утиску који је Меланија оставила на њену екипу.

Ако је Доналд био проблематичан у младости онда је Меланија била потпуна супротност - резервисана, умјерена и фина, пише "ЦНН". Упркос бројним скандалима Доналда Трампа, Меланија безрезервно брани и подржава супруга.

„Многе оптужбе против њега су лажне. Многе су тачне, а ја се не либим да кажем да је грешио. Опет, на константној је мети медија. Он је помало сиров, знате. Ружне ријечи које користи су дјечачки жаргон. Али када га мало боље упознате, он је невјероватан џентлмен, пун подршке за драге људе. Прича о томе да понижава жене пада у воду када погледате његове компаније у којима су на бројним утицајним мјестима управо жене. Он их подржава да слиједе своје снове и теже највишим позицијама. Вјерујем му", рекла је Меланија за "ЦНН".

Краси је сјајан стил. Неко би рекао да и није тешко то постићи уз огроман новац на располагању.

Меланија зна тај новац добро да искористи. Када не прати мужа, дизајнира накит и бави се добротворним радом, а посебно је активна око фондације за истраживање рака дојке.

Пар има сина Барона, рођеног 2006. године, а Доналд из претходних бракова има синове Доналда и Ерика, и ћерке Иванку и Тифани.

О кандидатури супруга за предсједника Америке, Меланија је прошле године изјавила за „Њујорк Тајмс":

"Бићу јако традиционална, као што су биле Бети Форд и Џеки Кенеди, подржаваћу супруга", рекла је за "Њујорк тајмс".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана