Оливера Ковачевић поднијела 12 тужби против Лукаса

ГС
Foto: arhiva

Уредница забавног програма РТС-а Оливера Ковачевић одлучила је да тужи Ацу Лукаса због низа изјава и оптужби које је током "Песма за Евровизију '22" изнио на њен рачун.

Њен правни заступник послао је саопштење медијима у ком наводи да је његова клијенткиња упутила чак 12 тужби на Лукасову адресу

Писмо вам преносимо у цјелости:

Поводом неоснованих и злонамјерних оптужби које долазе од стране Александра Вуксановића, у вези са организацијом и гласањем на фестивалу "Песма за Евровизију 22", главна и одговорна уредница Забавног програма Радио-телевизије Србије (РТС) Оливера Ковачевић, због повреде угледа и части, поднела је у својству грађанина, Првом основном суду и Вишем суду у Београду, дванаест (12) појединачних тужби против Вуксановића и са њим пословно повезаних субјеката, који су синхронизовано пласирали и дистрибуирали неистините информације о наводним нерегуларностима које су пратиле фестивал.

Пажљивом анализом јавних наступа, Александра Вуксановића и његовог ПР тима, издвојене су све оптужбе које су таквог интезитета да нужно захтијевају судску заштиту, а како се некажњено у јавности не би понављале и бацале сенку сумње на регуларност, како овогодишњег, тако и сваког будућег такмичења.

Логичан корак је да се ова кампања коначно из јавног простора измјести у институције надлежне за утврђивање чињеница, па је у том смислу број појединачно поднијетих тужби сразмјеран интезитету фабрикованих неистина на рачун тужиље, али и озбиљности оптужби иза којих стоји Вуксановић.

Ово је једини начин да Оливера Ковачевић заштити не само свој углед, већ и углед својих сарадника из тима РТС-а, стручног жирија и публике која гласа, а прије свега да сачува интегритет свих извођача, који талентом, трудом и енергијом дају аутентични печат овом престижном фестивалу.

У том смислу ово је уједно, правни и институционални одговор на све неистините наводе садржане у кривичној пријави коју је, на бази инсинуација, поднио тужилаштву Александар Вуксановић, против људи који су учествовали у организацији "Песма за Евровизију 22".

Зато је у тужбама истакнут и посебан захтјев Ковачевићеве да свака пресуда буде јавно објављена у штампаном или електронском медију, како би се санирале штетне посљедице непримјерене кампање.

Посебно је симптоматично то што су злонамјерни покушаји урушавања организације "Песма за Евровизију 22", кроз таблоидну кампању против Оливере Ковачевић, од стране ПР тима Александра Вуксановића, кренули још крајем прошле године и то у вријеме када се није ни знало који извођачи ће се такмичити, да би кулминација услиједила након финалне вечери фестивала када су саопштени резултати гласања и побједник.

Подсјетимо, сукоб на релацији Оливера Ковачевић Аца Лукас настао је након његових изјава у којима тврди да она користи функцију како би намјештала побједника "Песма за Евровизију 22".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана