Огласила се Северина: Никада ми се овако нешто није догодило...

GS
Foto: Instagram

Хрватска пјевачица Северина огласила се након што је синоћ задржана на граници између Хрватске и Србије, при покушају да уђе у Србију.

Она је данас, 26. августа, издала саопштење са жељом да се чује и њено виђење догађаја у којем је описала разговор са цариницима и припадницима МУП на граничном прелазу "Бајаково".

Како хрватска певачица тврди, са менаџером је кренула на један 18. рођендан на којем је требало да наступи, али је заустављена. Полицајци су је испитивали о њеним ранијим изјавама и ставовима о Сребреници, о недавним објавама на Инстаграму које су се тицале протеста против ископавања литијума, као и о Олуји. Нагласила је да је тада прекинула разговор.

„Кад су почели да ме испитују шта мислим о силованим женама и о томе што су протјерани Срби из Хрватске - ја сам рекла да је свака жртва тешка, али да прекидам ову представу и да нећу више одговарати на њихова питања, да ми врати документе, јер да на мени неће вјежбати силу, јер нисам особа погодна за застрашивање и да ће о свему овоме сутра читати у свим медијима“, каже Северина додајући да је полицајцу рекла да "надређенима поручи да су испали глупи, јер ће само постићи контраефекат", као и да не живи од Србије.

„Питала сам га и ко је ово наредио, он је покушао да ме увјери да је ово уобичајена редовна контрола. Редовна, кажете… Никад ми се овако нешто није догодило - ни у Америци, ни Канади, ни Швајцарској, а поготово у земљама региона, јер ме сви сматрају својом“, рекла је Северина.

Пјевачица је додала и да су цариници и припадници МУП "45 минута детаљно претресали њено возило и ствари у њему, као задње ситне шверцере", као и да "воли Србију, да јој жели да што прије постане демократска и да више никада неће доћи док овај, сви знамо који, не сјаше са власти".

„Покушала сам да им објасним неколико пута да свако има право на своје мишљење, да је вербални деликт укинут с укидањем комунизма. И да ми је жао свих њих, да их волим, да су Срби поштен и добар народ, али да им је власт грозна и да никад нисам рекла да су Срби геноцидни, него су то медији измисли, као што измишљају лажи годинама о свима који се супротстављају режиму“, навела је Северина, преноси Телеграф.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана