Огласила се Амбер Херд први пут након суђења

Telegraf
Foto: Twitter

Глумица Амбер Херд огласила се први пут након завршеног суђења за клевету против бившег мужа Џонија Депа уз тврдње да је пресуда "неправедно" донесена.

Наиме, она тврди да је "неправедна" пресуда резултат пристрасног "представљања на друштвеним медијима", оптужујући глумца да је покушао да утиче на пороту.

Амбер је проговорила о осуђујућој пресуди против ње у тродијелном интервјуу за емисију "Тодаy", који је унапријед снимљен у четвртак и почео да се емитује у понедјељак ујутро.

Глумица тврди да су на пороте утицале друштвене мреже и да су такође "пали" на Депову глуму.

"Чак и неко ко је сигуран да заслужујем сву ову мржњу и љутњу, чак и ако мислите да лажем, ипак нисте могли да ме погледате у очи да мислите да на друштвеним мрежама постоји фер представљање", рекла је и додала:

"Не можете ми рећи да мислите да је ово било поштено."

Херд, чији је правни тим рекао да планира да уложи жалбу на пресуду, такође је оптужила пороту да ју је освојила "одлична глума" и "вољени" углед њеног бившег мужа Џонија у јавности.

"Рећи ћу то овако, како су могли да донесу суд, како не би дошли до тог закључка да ми се није могло вјеровати? Не кривим их, не кривим их, заправо разумијем, он је вољен лик и људи осјећају да га познају. Он је фантастичан глумац. Опет, како су могли послије три и по недјеље свједочења о томе како сам била невјероватна особа и да не вјерују ниједној ријечи која је изашла из мојих уста", рекла је она

Током маратонског шестонедјељног суђења у Ферфаксу у Вирџинији, које је почело 11. априла и завршено 1. јуна, Деп је позвао 38 свједока, док је Хердов тим позвао 24. И Деп и Херд су свједочили по четири дана, укључујуц́и форензичко унакрсно испитивање опозиционих адвоката.

Током цијелог суђења, друштвене мреже су биле преплављене објавама о правном поступку - а већина је подијељена у знак подршке Депу под хаштагом #ЈusticeForJohnnyDepp. Од 13. јуна, хештег је имао више од 20,6 милијарди прегледа на ТикТок-у, док је ознака #ЈusticeForAmberHeard имала релативно ниских 92,4 милиона прегледа.

Подсјетимо, раније овог мјесеца, порота је одлучила да је Херд оклеветала свог бившег мужа објављивањем чланка о томе да је преживјела сексуални напад у "Вашингтон посту". Њој је наложено да Депу исплати 10 милиона долара за компензацију и пет милиона за казнену одштету, иако је другу исплату судија смањио на 350.000 долара по закону Вирџиније.

Добила је релативно безначајних два милиона долара на име компензације, што значи да је Деп (59) на неки начин побиједио бившу на суду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана