Одузмите Aнђелини звање амбасадора добре воље

Глас Српске
Одузмите Aнђелини звање амбасадора добре воље

Удружење "Жене - жртве рата" захтијева да се Aнђелини Џоли одузме звање амбасадора добре воље Aгенције за избјеглице УН.

Представнице удружења послале су отворено писмо на адресу UNHCR-а, у којем поново осуђују сценарио филма. У октобру је незванично објављено да је главна јунакиња филма силована Босанка која се заљубљује у свог мучитеља Србина. Aнђелини је затим забрањено да сцене снима у Сарајеву, али након што је доставила сценарио на увид Министарству културе БиХ, одобрено јој је да снима. Оскаровка, ипак, није дошла са екипом у Сарајево, већ су тамо снимљене само сцене пејзажа.

- Њен необавијештени став о жртвама довољно говори о сценарију и даје нам право да наставимо да га доводимо у питање. Више пута смо инсистирале да се сретнемо са Џолијевом, како бисмо цијелу ствар разјасниле пред јавношћу. Наш глас мора да се чује и требало би да добијемо више поштовања - наводи се у писму.

- Aнђелина је направила велику грешку. Сматрамо да није поступила као амбасадор UNHCR, и да више није достојна тог звања - закључује се у писму.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана