Одржани Дани моде у Бањалуци

Јелена Бјелица
Одржани Дани моде у Бањалуци

Традиционална манифестација "Дани моде Бањалука" почела је у четвртак увече првом ревијом у низу, која је одржана у Златном салону ресторана "Медитеранео" у Aква парку "Aквана". Организатори ревије, на којој је представљено 12 реномираних произвођача из БиХ и региона, су Aгенција за моду и маркетинг "Primera Look" Бањалука и Центар за едукацију и рад са дјецом и омладином "МИС" Бањалука.

- Ово је приказ тренутног стања наше модне индустрије, што значи да бисмо могли направити креације које би се носиле широм свијета, када бисмо имали тржиште за то. Ове године на модној ревији учествују и наши пријатељи из "Легенда" из Суботице, колекција италијанске дјечије одјеће "Orginal Marines" и "Aлма рас", један од водећих произвођача веша - рекла је предсједник Центра за едукацију и рад са дјецом и омладином "МИС" Сунчица Лагуза.

У десет ревијалних излазака представљено је преко 1.000 модела укључујући и бижутерију, ташне и наочаре. Публика је била највише одушевљена грациозним вјенчаницама модног салона "Вера вјенчанице" и неодољивим малим манекенима који су представили дјечију конфекцију "Orginal Marines Италија".

- Ово је прва ревија у оквиру манифестације, а биће представљене још двије. "Дани моде Бањалука" се традиционално организују петнаесту годину заредом и ми смо веома поносни на то - рекао је предсједник Aгенције за моду и маркетинг "Primera look" Миленко Лакић.

На ревији су приказани конфекцијски модели модних кућа "Carmen line ", "Sana linea" Костајница, "NBM" Козарска Дубица, "Exlusive lingerie" Бањалука, "Вера вјенчанице" Бањалука, Дјечија конфекција "Orginal Marines Италија", "Aлма рас" Олово, "Taboo" Бањалука, Бутици "Сара" Бањалука, Очна оптика Бањалука, "Baja Shoes" Дервента.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана