Одржана додјела Билборд Мјузик Авордс: The Weeknd освојио чак 10 награда

ГС
Одржана додјела Билборд Мјузик Авордс: The Weeknd освојио чак 10 награда

Јуче је у Лос Анђелесу одржана додјела Билбордс музичких награда коју је обиљежила доминација пјевача The Weekndа који је однио чак 10 награда. Такође, Дрејк је проглашен умјетником деценије, а Пинк је освојила награду за музичку икону.

The Weeknd је на додјелу ушао са 16 номинација освојивши свеукупно 10 признања како за свој рад тако за појединачне пјесме и албуме.

"Желим искористити ову прилику да се захвалим мојим родитељима", рекао је, "Због вас сам човјек какав сам данас. И хвала мојим фановима, наравно. Не узимам ово здраво за готово".

Weeknd је однио награде у неколико категорија које су најављене прије емитовања додјеле уживо на НБЦ-у. Пјевач је проглашен најбољим мушким умјетником, најбољим умјетником радијских пјесама, најбољим Р&Б умјетником и најбољим Р&Б мушким умјетником. Уз то, "After Hours" проглашен је најбољим Р&Б албумом, док је његов сингл "Blinding Light" освојио награду за најбољу радио пјесму и најбољу Р&Б пјесму.

Касније у емисији, The Weeknd је извео пјесму "Save Your Tears" на паркингу у Лос Ангелесу, уз кореографију у којој су судјеловали аутомобили.

Дрејк, који носи титулу највише освојених Билбордових награда свих времена, добио је награду за умјетника деценије. На додјелу је дошао са својом породицом и пријатељима, а награду је преузео у пратњи свог трогодишњег сина Адониса Грејема.

Бед Бани је током церемоније уживо проглашен најбољим латино умјетником, а свој говор одржао је у потпуности на шпанском језику. 

Такође је освојио три награде у оф-еру категоријама: врхунски латино мушки извођач, врхунска латино пјесма и врхунски латино албум, категорија у којој је поставио рекорд у томе што је постао први латино умјетник који је освојио три награде.

Пинк је добила награду за музичку икону, а на сцени јој се придружила њена 9-годишња кћерка показавши своје гимнастичке вјештине док су заједно изводиле кореографију за пјесму "Cover me In Sunshine".

Наступ пјевачице био је један од неколико унапријед снимљених тренутака на додјели која се емитовала на НБЦ-у, а коју је водио Ник Џонас. Наступи уживо одржавали су се на отвореном, пред публиком која је носила маске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана