Одлука суда о одржавању концерта народне музике у Пули наредне седмице

Танјуг
Одлука суда о одржавању концерта народне музике у Пули наредне седмице

ЗАГРЕБ) - О тужби организатора концерта народне музике, који је био најављен за 25. март у пулском Дому спортова, али га је градоначелник Филип Зоричић забранио, пресуда се може очекивати почетком наредне седмице, у понедељак или уторак, саопштио је судија Трговачког суда у Пазину Дамир Рабар након данашњег рочишта.

Након што је градоначелник Пуле Зоричић забранио одржавање концерта народне музике са образложењем да таква врста музике не одговара угледу града, организатор, агенција Хиљадарка поднела је тужбу Трговачком суду у Пазину против градског предузећа Пула Спорт, власника и директора дворане у којој је требало да наступе Душко Кулиш и пријатељи - Драган Којић Кеба, Ана Бекута и Зорана Мићановић.

Организатори као надокнаду за финансијску штету траже привремену мјеру којом би се омогућило одржавање концерта 25. марта и најавили да би у том случају одустали од даљих поступака.

"Суштина је нашег захтева да се концерт ипак одржи и то што смо имали уговор и желимо да се тај уговор испуни. Дајте нам простор зато што смо то уговорили, а уговорне обвезе треба да се испоштоју. Нисмо на време уплатили предујам, али закон каже да је уговор на снази и ако се плати накнадно", рекао је адвокат организатора Срђан Симић.

За концерт је већ било продато око 2.900 улазница па је Симић најавио да ће, ако суд не одобри привремену меру, поднети тужбу за надокнаду штете.

Међутим, адвокат Пула Спорта Крешимир Шкарица каже да не одустају од својих аргумената за отказивање концерта и најављују могућу противтужббу, која би се заснивала на томе да организатор није јасно најавио имена извођача

. "Сматрам да смо све образложили, тим више што сам навео да штета о којој говори организатор треба се докаже. Доведени смо у заблуду, нисмо знали који ће извођачи наступити, да смо знали не би тако поступили. То је суштина приче", рекао је Шкарица, пренела је Хина.

Концерт је отказао градоначелник Зоричић, а организатори тврде да је он то учинио телефоном, у припитом стању и уз бројне увреде на националној основи

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана