Од Бобе и Брене до Рамба и Георгиева: Посједују јахте вриједне и до 450 милиона евра

Г.С.
Foto: Телеграф

Српске јавне личности власници су јахти и бродова вриједних од 10.000 до чак 450 милиона евра.


Како крену одомори, тако наше звијезде хрле ка примирју не би ли уживали у својим оазама на води које вриједе богатство.

Наравно, први на списку су Лепа Брена и Боба Живојиновић који имају 2 јахте, а вриједност већег пловила је чак 6.000.000 евра, а дуга је 30 метара.

Овог љета они су решили да зараде од веће јахте, па су кренули у издавање исте.

Наиме, њих двоје су ове године вријеме проводили на мањој јахти углавном уживајући на хрватском приморју, док се до Црне Горе, ове године готово да нису ни спуштали.

Она се нашла на једном сајту за издавање луксузних јахти, па цијени од 65.000 евра за неколико мјесеци у сезони.

Како се наводи за сајту, јахту можете изнајмити и ван сезоне, односно од октобра до априла, по мало мањој цијени, за неких 60.000 евра.

Познати пар љето проводи на мањој јахти гдје се проводе са породицом и пријатељима, а ту је нова дјевојка Виктора Живојиновића, преноси Телеграф.

 

Што се осталих власинка јахти тиче, Саша Поповић је имао јахту, али је продао.

Носила је име по његовој супрузи Сузани. Исту је пазарио прије неколико година и за њу искеширао чак милион евра.

Његова јахта је била усидрена у Опатији, гдје он иначе има кућу. Намјештај за исту је рађен по мјери, неки зидови су рађени од најфинијег дрвета, има неколико одвојених кабина, трпезаријски простор, кухињу, мини-теретану, као и прелијепу ложу. Такође, посједује и неколико купатила и велики простор за сунчање. Укупна квадратура унутрашњости пловила је око 30 метара квадратних, а максималан капацитет је до 20 особа.

Владо Георгиев купио је крузер „ринкер 300КС“, који је платио око 100.000 евра, а назвао га је „Солена“.

Брод је опремљена дневним боравком, спаваћом собом за шесторо, кухињом и купатилом, а дугачка је око 6,5 м.

Иначе, он је пред љетњи концерт у Херцег Новом управо тим бродом кренуо преко Дунава не би ли морским путем стигао у Црну Гору.

Рамбо Амадеус има једрењак на соларни погон јер свјетски мегацар брине о околини. Осим што је искусни једриличар, он даје и часове једрења, а има и понуду да само будете у његовом друштву и причате. То ради у Београду, на Сави, али и у Црној Гори.

Соларни једрењак Бока је једрилица дужине 10 м, тежине цца 4 тоне типа „Сцхоонер”, са два јарбола, два једра и два флока, са мотором на електрични погон.

Иначе, Рамбо је био једриличарски шампион.

Пјевач Милан Топаловић Топалко, такође посједује брод који је назвао „Хелена“, али судећи по огласима, он сада продаје своје пловило на ком је проводио дане у вријеме корене

Како је и сам својевремено открио за медије, исту је пазарио за 50.000 евра, а ако желите да купите „Хелену“ то можете учинити за 40.000 евра.

Пјевачица Сандра Африка на изненађење многих такође посједује јахту и то је како је рекла поклон од баке.

Наиме, пловило је усидрено у Црној Гори и дугачко је око 10 метара.

Сандра Мељниченко прије неколико година на поклон је од свог супруга добила, можда је и скромно рећи луксузну јахту, вриједну чак 450.000.000 евра.

Луксузна јахта, дугачка 119 метара, има читав асортиман уникатних погодности, укључујући њен иновативни инжињеринг и дизајн, као и три базена који имају своје струјање воде. Она има и два уникатна тендера од 11 метара, односно Опен и Лимо моделе, који су такође дјело дизајнерског генија Филипа Старка.

Када су извођени радови на декорацији ентеријера ове јахте, Сандра је учествовала у сваком кораку дизајна, бирајући материјале и све неопходне детаље. Она је тачно знала какав простор жели на својој јахти, што можемо видјети по генијално дизајнираном и ултра пространом гардероберу који је осмислила. Њен грандиозни и гламурозни гардеробер налази се у склопу мастер апартмана јахте и откључава се отиском прста.

Горан Бреговић такође посједује бродић који користи само кад љети одлази у Пераст, гдје посједује некретнине.

У црногорским водама највише је јахти држављана Србије – њих 117, док држављани Русије имају једно пловило мање регистровано – њих 116 – показују подаци са уписаних 419 јахти до августа 2023.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана