Обожаваоци због једног детаља очекују наставак серије "Село гори...", а да ли ће га бити

ГС
Обожаваоци због једног детаља очекују наставак серије "Село гори...", а да ли ће га бити

БЕОГРАД - Глумац и редитељ Радош Бајић поново је пустио бркове, што је многе асоцирало на улогу Радашина Раковића и данас култну серију "Село гори, а баба се чешља".

Представљајући публици у Нишу на Филмским суретима најновије остварење "Хероји Халијарада" и најављујући нови филм "Чувар иконе Светог Ђорђа" велику пажњу привукло је његово издање.

Бајић је поново пустио бркове, као прије скоро двадесет година, када је снимана серија "Село гори, а баба се чешља".

Његов телевизијски јунак Радашин Раковић носио је бркове, а Бајића у оваквом издању нисмо видјели још од те роле, што је многе асоцирало на то да стиже наставак серије "Село гори".

Како је открио питања о наставку је све више и више, али га неће бити, а бркове је пустио због новог пројекта.

- Заустављају на улици, јер сам поново пустио бркове и питају ме да ли се наставља снимање серије, али одмах да одговорим да неће бити наставка јер је Радашин отишао у вечност заједно са Драгојлом, са Жотом, са Милашином... Нажалост, многи од тих људи данас нису живи. Ја се њих сећам са великим пијететом, поштовањем, са носталгијом и великом емоцијом - рекао је Бајић недавно за Блиц гостујући на прослави повом 100 година од оснивања Радио Београда.

Већ са првом епизодом у октобру 2006. серија је остварила највећу, дотад незабиљлежену гледаност на медијском простору Србије и некадашње Југославије.

Међутим, године које су прошле и смрт главних протагониста спречава наставак снимања.

- Донео сам рационалну одлуку да станем на 101. епизоди, а могли смо да снимимо и 400. Хтео сам да станем кад смо најјачи. Сигурно би Радашин имао шта да каже данас, да оде у Петловац да види шта се десило с људима у том селу. Али с ким то да радим кад тих људи више нема? То је моја дубока жалост, ја их носим у свом срцу, Манду, Гагу Николића и све њих - са сетом је причао Бајић гостујући на Курир телевизији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана