Објављен снимак хапшења осумњиченог за убиство репера Тупака VIDEO

Г.С.
Објављен снимак хапшења осумњиченог за убиство репера Тупака VIDEO

Полиција Лас Вегаса ухапсила је осумњиченог за убиство Тупака Шакура 1996. године.

Полиција Лас Вегаса јуче је објавила снимак хапшења Двејна Кифа Дејвиса, бившег вође банде који је осумњичен за убиство чувеног репера Тупака Шакура прије 27 година, преноси Index.hr

Америчка полиција оптужила је бившег вођу банде за убиство репера Тупака Шакура 1996. године, што је ново велико откриће у случају који још увијек интригира свјетску јавност. Ухапшен је Двејне Киф Дејвис, ујак главног осумњиченог Орланда Андерсона, члана банде Крипс с којим се Тупак неколико мјесеци прије смрти физички обрачунао.

Порота Неваде оптужила је Дејвиса (60) по једној тачки за убиство смртоносним оружјем. Полиција каже да је испланирао пуцњаву у којој је убијен Тупак након што је његов нећак раније био укључен у тучу са Шакуром у казину. Дејвис је ухапшен у близини своје куће у Лас Вегасу. Полиција Лас Вегаса подијелила је његову фотографију.

Орландо Андерсон, покојни нећак осумњиченог и Шакур учествовали су у тучи у коцкарници мало прије него што је репер убијен 7. септембра 1996. Умро је у болници неколико дана касније. На снимцима хотелских сигурносних камера се види како је Андерсон претучен. То је на крају довело до осветничког пуцања на Шакура док је чекао у свом аутомобилу на црвеном свјетлу.

Врло брзо постало је очито да се ради о злочину који је повезан са бандом, а случај је више пута истраживан. Али тек 2018. године, када су у јавност изашле нове информације, случај је „поново заживио".Ту је и Дејвисово „признање" медијским кућама да је био у возилу из ког је пуцано.

Дејвис је од раније познат истражитељима јер је раније признао да је био у „кадилаку" из којег је пуцано на Шакура. Себе је описивао као једног од посљедњих свједока пуцњаве. Хапшење је обављено два мјесеца након што је полиција из Лас Вегаса претресла дом његове супруге у сусједном Хендерсону, а тражила је предмете „који се тичу убиства Тупака Шакура".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана