Објавили њене голишаве фотографије, ево како им је узвратила

Агенције
Објавили њене голишаве фотографије, ево како им је узвратила

Данска новинарка Ема Холтер је пре четири године доживела непријатно искуство када јој је непозната особа хаковала мејл и налог на Фејсбуку и објавила њене голишаве фотографије.

Ема каже да до дана данашњег није сазнала ко је то урадио, али су фотографије видјеле хиљаде људи.

"Сви су их коментарисали, дјелили информације о мени, дјелили су имена мојих родитеља, мјесто гдје радим", рекла је Ема додајући да су сви који су видјели фотографије знали да су оне украдене, што их није спречило да их увредљиво коментаришу.

Ему је посебно повредило то што су 90 одсто жртава које доживе овакво искуство припаднице љепшег пола, док су главни коментатори наравно мушкарци. И неколико година послије овога Ема и даље трпи малтретирање, а власници порно-сајтова и поред њене молбе не желе да уклоне фотографије.

Управо из тих разлога Ема је направила серију нагих фотографија које је сама објавила на интернету, чиме је хтјела да докаже да се секс и силовање разликују баш онако како се разликује добровољно и недобровољно објављивање голих фотографија.

"Порно-сајтови су препуни фотографија голих жена које се свакодневно објављују и то је готово свака без дозволе жене која је на слици. Постоји једна велика мржња према женама. Многи се питају - зашто смо се уопште сликале голе?! Женама је угрожено право на изражавање и приватност", каже она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана